Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
2
LSS 9§9
Vuxna
Förvärvad hjärnskada
5

LSS-bostad i Jönköping

Karlavägens LSS-gruppboende vänder sig till dig som är vuxen och har en förvärvad hjärnskada.

Din dagliga sysselsättning och dina fritidsaktiviteter skräddarsyr vi självklart utifrån dina förutsättningar och behov. Men vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar, för att kunna ge dig ett meningsfullt och innehållsrikt boende hos oss på Karlavägen.

Vårt geografiska läge är utmärkt för både friluftsliv och aktiviteter i närområdet och i Jönköping.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Karlavägen

Karlavägens gruppboende ligger i ett bostadsområde i Vaggeryd, 35 kilometer söder om Jönköping. Din lägenhet har vardagsrum, sovrum, kök, badrum samt uteplats. I Karlavägens gemensamma del kan du umgås med dina grannar, personalen och besökare, och här erbjuds du dagligen möjlighet att fika tillsammans med andra.

Kommunikationer, service och miljö

Med tåg, buss eller bil tar man sig snabbt till Jönköpings utbud av exempelvis kultur och nöjen. I Vaggeryd finns restauranger, butiker, bibliotek, sport- och simhall, med mera. Gruppbostaden ligger i närheten av skogar, sjöar och vandringsleder.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.