hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism
6

LSS-boende i Stockholm

LSS-gruppboendet Kyrkbacken vänder sig till dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd, och som är 18 år eller äldre.

Vi satsar extra mycket på att erbjuda ett hemtrevligt boende där du bestämmer över din egen vardag. Miljön är trygg och stabil och vi ger god personlig omvårdnad där dina behov står i centrum. För oss är det viktigt att ta tillvara på dina resurser och skapa förutsättningar för dig att vara delaktig och bestämma över ditt liv och ditt boende.

När du flyttar in hos oss får du en egen stödperson som tillsammans med dig utformar rutiner, så att du med hjälp kan handla, laga mat, städa och tvätta. Du får också hjälp med den personliga omvårdnaden beroende på vilka behov och önskemål du har.

Aktiviteter

Fritiden är aktiv hos oss med till exempel egna eller gemensamma musikstunder, filmkvällar och utflykter, eller så läser vi eller pysslar tillsammans. Sommartid är vi gärna ute i trädgården där vi tar en fika eller grillar. Vi har också ett lusthus där man kan dra sig undan och få skugga när solen steker eller sitta skyddad när regnet faller. Många som bor på Kyrkbacken är pensionärer och har aktiviteter hemma. Vi gör även utflykter – vart de tar vägen är du med och bestämmer.

Måltider

Du väljer själv om du vill äta i din lägenhet eller i vårt gemensamma kök. Vi lagar mat tillsammans med dig, om du vill, och ger dig det stöd du behöver. Antingen tillsammans i det gemensamma köket eller enskilt hemma hos dig. Helger och vid högtider firar vi tillsammans eller på egen hand och dukar upp lite extra gott.

Anhörigträff

Varje år bjuder vi in till anhörigträffar i form av sommarfest och adventsfika.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kyrkbacken

Kyrkbackens gruppbostad är ett enplanshus där du bor i en egen lägenhet som är 35-40 kvadratmeter stor. Lägenheten har öppen planlösning med kök, stort badrum och egen uteplats. Du inreder lägenheten med egna möbler och personliga saker. Vid behov kopplas lämpligt larm in. Boendet har också gemensamt kök och vardagsrum där du kan laga mat och äta tillsammans med andra eller bara umgås med dina grannar och personalen. Till huset hör trädgård med äppelträd, stor uteplats och lusthus.

Kommunikationer och miljö

Till Tungelsta är det enkelt att ta sig såväl med bil som med buss eller tåg. Gruppbostaden ligger med naturen inpå knuten och det är nära till promenadvägar, skog och hästhagar.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Kyrkbacken finns cirka 19 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: arbetsterapeut, sjukgymnast och medicinskt ansvarig sjuksköterska ingår i ett kommunalt resursteam som är kopplat till verksamheten.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.