hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Downs syndrom
4

LSS-boende i Stockholm

Äppelgårdens LSS-gruppboende vänder sig till dig med autism, demens eller Downs syndrom.

Gruppbostaden är ditt hem. Du har en självklar rätt att i största möjliga mån själv få bestämma över din vardag och att möta respekt för dina behov, önskemål och förutsättningar.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Äppelgården

Fysisk miljö och faciliteter

Du bor i en egen lägenhet och har tillgång till gemensamma utrymmen för matlagning och umgänge. Gruppbostaden ligger med naturen inpå knuten och det är nära till promenadvägar, skog och hästhagar. Till Tungelsta är det enkelt att ta sig såväl med bil som med buss eller tåg.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Om medarbetarna

På Äppelgården finns cirka tolv medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.