Åby 1

hGruppbostad
Västerhaninge, Haninge, Stockholm

Om verksamheten

LSS-gruppboendet Åby 1 vänder sig till dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

På Åby 1 bor du i en trygg miljö där du ska känna att du har en nära, öppen och förtroendefull relation med personalen. På vårt boende har du tillgång till personal dygnet runt, året om.

När du flyttar in hos oss gör vi tillsammans upp en plan med aktiviteter som passar dina förutsättningar och önskemål.

Måltider

Du väljer själv om du vill äta i din lägenhet eller i vårt gemensamma kök. Vi lagar mat tillsammans med dig, om du vill, och ger dig det stöd du behöver. Antingen tillsammans i det gemensamma köket eller enskilt hemma hos dig. Under helger och vid högtider gör vi lite extra fint och firar tillsammans eller på egen hand. Du avgör vad som passar dig bäst.

Fysisk miljö

Gruppboendet Åby 1 ligger i en enplansvilla. Du bor i egen lägenhet med vardagsrum och kök i öppen planlösning, sovrum och stort badrum. Du har också egen uteplats. Lämpligt larm kopplas in vid behov. Gruppbostaden har gemensamma utrymmen för matlagning och samvaro. Villan ligger på en naturtomt och är omgärdad av en trädgård med gräsytor där det också finns en gemensam uteplats.

Kommunikationer, service och och miljö

Cirka 100 meter från boendet finns busshållplats och till Västerhaninge pendelstation tar det ungefär en kvart att promenera. Du har nära till skog och strövområden och till Västerhaninge centrum, med ett stort utbud av butiker och service, är det promenadavstånd.

Om medarbetarna

På Åby 1 finns cirka 19 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: arbetsterapeut, sjukgymnast och medicinskt ansvarig sjuksköterska ingår i ett kommunalt resursteam som är kopplat till verksamheten.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Åby 1 på Instagram

Lyssna