hFritids, Korttidsboende

Egen regi
1
LSS 9§6
Barn & Unga
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
15
7-21 år

Vårt korttidshem Högås är en lantligt belägen kollogård med många möjligheter till aktivitet och avkoppling. Vi vänder oss till dig som har Aspergers syndrom eller liknande funktionsnedsättning och är mellan 7 och 21 år.

Vad vi gör

Vi tycker att det är viktigt att du trivs hos oss och vill därför gärna att du är med och påverkar vad vi gör tillsammans på korttis. Hos oss finns många aktiviteter du kan prova på korttidshemmet och vi gör även utflykter som exempelvis att bowla, gå på bio eller bada på äventyrsbad.

Korttidsvistelse sker framförallt på helger och skollov. Vi har fasta grupper med samma barn/ungdomar och personal som träffas regelbundet, här får du träffa samma deltagare och personal varje gång du kommer hit. Grupperna på korttids är indelade efter ålder och intressen.

På våra korttidshem vill vi att det ska finnas en bra avvägning mellan roliga aktiviteter och tid för avkoppling. Vi försöker anpassa verksamheten så den ska passa just dig. För oss är det viktigt att du är delaktig i vad som händer på korttids och vi vill gärna att du kommer med egna förslag till aktiviteter eller matsedel.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Korttidsverksamheten Högås

Korttidshemmet Högås ligger utanför Vagnhärad. I samband med start av korttidsvistelse träffas vi i våra lokaler i Solna för gemensam bilfärd till och från korttidshemmet.

Vårt korttidshem har sjötomt med brygga. Här finns fina möjligheter till roliga uteaktiviteter. Vi har stora gemensamhetsutrymmen t ex fler tv-rum och rum för tv/dataspel, skapande verksamhet, pingis och biljard. Du delar rum med en kamrat eller bor själv. I nära anslutning till deltagarnas sovrum finns personalens sovrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Vi har 15 platser på Högås. Grundbemanning är en personal för tre deltagare. I vår engagerade och roliga personalgrupp finns bl a socionomer, fritidspedagog och lärare.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.