Kaninholmen

hKorttidsboende
Skärholmen, Stockholm
1 av 4 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Kaninholmen är ett korttidsboende inom LSS som vänder sig till barn och ungdomar som har ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism eller Downs syndrom.

Din personliga utveckling är i centrum på Kaninholmen. Samtidigt satsar vi på att du ska utvecklas tillsammans med andra som bor här. För att ni ska ha utbyte av varandra, delar vi upp oss i grupper utifrån intressen, ålder, funktionsnedsättning.

Hemkänslan är viktig på boendet. Vi hjälps åt med sysslor som matlagning, bakning och disk. Frukost, lunch, kvällsmål och mellanmål äter vi tillsammans.

I samband med att du flyttar in på Kaninholmens korttidshem upprättar vi en genomförandeplan. Den görs tillsammans med dig, anhöriga samt personal från Kaninholmen och uppdateras minst en gång om året. Vi önskar ha ett nära samarbete med dina anhöriga för att kunna anpassa ditt liv och boende på Kaninholmen på bästa sätt.

Vi har också ett nära samarbete med personal på skola och fritids. Målet är att vi alla ska ta hand om dig på ett och samma sätt. För oss är det också viktigt att samarbeta med din LSS-handläggare.

På nätterna finns vaken personal på plats som ser till att alla känner sig trygga och kan sova gott.

Aktiviteter

Vårt mål är att göra din vistelse så glädjerik som möjligt. Vi anordnar aktiviteter som kan vara allt från att bygga kojor och gå på bio eller museum till att åka och bada, rida eller dansa. Utflykterna gör vi med vår egen buss. Hos oss ska du känna att vi lyssnar på dina önskemål.

Fysisk miljö

Kaninholmen ligger i ett lugnt område nära Mälaren och Vårbergs centrum. Det är ett litet korttidsboende med en avdelning och sex platser, där du har eget sovrum. Villan har kök, sällskapsrum och lekrum. Den ligger på en tomt som delvis är en skogstomt som gör det möjligt att träna grovmotorik. Det finns även gungställning, rutschkana, sandlåda, studsmatta, cyklar och gott om leksaker för utomhusaktiviteter.

Kommunikationer, service och miljö

På gångavstånd har vi en badplats i Mälaren och tunnelbana och buss. Vi har också nära till Vårbergs centrum med livsmedelsbutiker och andra affärer.

Om medarbetarna

På Kaninholmen finns cirka 20 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska från vårdcentralen kommer en gång i veckan och ställer i ordning mediciner.

Visa hela beskrivningen

Lyssna