Om verksamheten
Kaninholmen är ett korttidsboende som vänder sig till barn och ungdomar med diagnos inom autismspektrum, intellektuell funktionsnedsättning eller annan neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Här är din personliga utveckling i centrum där vi satsar på att du ska utvecklas tillsammans med de andra som bor här. Vi delar upp oss i grupper utifrån intressen, ålder och funktionsnedsättning så att aktiviteterna passar och så att du kan knyta vänskapsband med likasinnade.
Aktiviteter
Vårt mål är att göra din vistelse så rolig som möjligt. Vi anordnar aktiviteter som kan vara allt från att bygga kojor och gå på bio eller museum till att åka och bada, rida eller dansa. Utflykterna gör vi med vår egen buss. Hos oss ska du känna att vi lyssnar på dina önskemål.
Måltider
Hemkänslan är viktig på boendet. Vi hjälps åt med sysslor som matlagning, bakning och disk. Frukost, lunch, kvällsmål och mellanmål äter vi tillsammans.
Samarbete med ditt nätverk
I samband med att du börjar på Kaninholmen upprättar vi en genomförandeplan. Den görs tillsammans med dig, dina anhöriga samt personal från Kaninholmen och uppdateras sedan minst en gång om året. Vi strävar efter ett nära samarbete med dina anhöriga för att kunna anpassa ditt stöd och boende på Kaninholmen på bästa sätt.
Vi har också ett nära samarbete med din LSS-handläggare samt personal på skola och fritids. Målet är att vi alla ska ge dig stöd på samma sätt.
Fysisk miljö
Kaninholmen ligger i ett lugnt område nära Vårbergs centrum. Det är ett litet korttidsboende med en avdelning och sex platser, där du har eget sovrum. Villan har kök, sällskapsrum och aktivitetsrum. Skogen går inpå tomten och möjliggör träning av grovmotorik. Det finns även gungställning, rutschkana, sandlåda, studsmatta, cyklar och gott om leksaker för utomhusaktiviteter.
På gångavstånd finns badplats i Mälaren, tunnelbana och buss. Vi har också nära till de livsmedelsbutiker och andra affärer som ligger vid Vårbergs centrum.
Om medarbetarna
På Kaninholmen finns cirka 20 medarbetare (alla anställningsformer). På nätterna finns vaken personal på plats som ser till att alla känner sig trygga och kan sova gott. En gång i veckan har vi en sjuksköterska på plats som bland annat ordnar med mediciner inför veckan.
Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.
Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.