Korgvidegränd barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Vällingby, Stockholm
1 av 5 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Korgvidegränd är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Korgvidegränd erbjuder en förutsägbar, trygg och trivsam miljö. Hos oss ska du ha möjlighet att utvecklas i din egen takt med det stöd som just du behöver. När vi planerar ditt boende går vi därför noga igenom vilka behov du har, men också dina starka sidor och intressen. Vi tror på uppmuntran, gemenskap och att ha roligt tillsammans. Samtidigt som vi är ett boende med ordning och reda och tydliga gränser. Korgvidegränd har bara tre platser vilket gör att vi har lätt att känna oss som en familj.

Aktiviteter

När du är ledig från skolan – på eftermiddagar och helger – väljer du vad du vill syssla med. Förutom att göra hemuppgifterna från skolan kan aktiviteterna på Korgvidegränd handla om allt ifrån att exempelvis besöka lekplatser, cykla, äta på restaurang, åka och bada eller gå på bio, till att träna på att åka buss, pendeltåg och tunnelbana.

Fysisk miljö

Korgvidegränds LSS-boende ligger i slutet av en väg i ett bilfritt villaområde, och har en trädgård som vetter mot en park. Du har tillgång till eget sovrum och badrum och på boendet finns två vardags- och lekrum samt kök. I trädgården har vi altan, hammock och studsmatta och inpå knuten finns promenadvägar.

Kommunikation och service

Butiker, restaurang och busshållplats finns på gångavstånd. Med buss tar man sig enkelt till Vällingby centrum och Hässelby.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna