Visa alla bilder

hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
LSS 9§8
Barn & Unga
ADD, Autism, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
4

Nyrenoverat, trevligt beläget LSS-boende för barn och unga

LSS-boendet Granhultsgränd vänder sig till barn och ungdomar med en diagnos inom autismspektrumtillståndet och erbjuder en förutsägbar, trygg och trivsam miljö. Hos oss ska du ha möjlighet att utvecklas i din egen takt med det stöd som just du behöver. När vi planerar ditt boende går vi därför noga igenom vilka behov du har, men också dina starka sidor, intressen och drömmar. Vi tror på uppmuntran och gemenskap och att ha roligt ihop. Samtidigt är vi ett boende med ordning och reda och klara gränser. Granhultsgränd har fyra platser vilket gör att vi har lätt att känna oss som en familj.

Aktiviteter

När du är ledig från skolan – på eftermiddagar och helger – väljer du vad du vill syssla med. Förutom att göra hemuppgifterna från skolan kan aktiviteterna handla om allt ifrån att exempelvis besöka lekplatser, cykla, äta på restaurang, åka och bada eller gå på bio, till att träna på att åka buss, pendeltåg och tunnelbana.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Granhultsgränd

Du har tillgång till eget sovrum. Badrum delar du med en annan boende. På boendet finns både vardagsrum, aktivitets- och lekrum. Huset har även en stor uteplats.

Huset ligger i slutet av en gata, med grönområden på flera sidor, i villakvarter i Vällingby. Butiker, restaurang och busshållplats finns på gångavstånd. Med buss tar man sig enkelt till Vällingby centrum och Hässelby.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.