hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
LSS 9§8
Barn & Unga
4

LSS-boende med gott om aktiviteter och massage- och upplevelserum

Hjälmvägens LSS-boende vänder sig till barn och ungdomar och erbjuder en hemlik miljö.

Hos oss på Hjälmvägen bor du tryggt och får vårt stöd att utveckla dina personliga färdigheter och bli allt mer självständig. Social samvaro och kommunikation är två områden vi satsar extra på. Varje dag har vi aktiviteter utomhus och på helger och andra ledigheter ger vi oss vi ofta iväg och badar eller gör längre utflykter. Andra aktiviteter kan vara att åka iväg och fika, gå på dans eller handla kläder.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hjälmvägen

Du bor i ett eget rum. På boendet finns gemensamma utrymmen som massage- och upplevelserum och vi har också en stor trädgård.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.