Högås korttidsverksamhet

hFritids, Korttidsboende
Mölnbo, Södertälje, Stockholm
1 av 6 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Vårt korttidshem Högås är en lantligt belägen kollogård med många möjligheter till aktivitet och avkoppling. Vi vänder oss till dig med högfungerande autism mellan 7 och 21 år. Korttidsvistelse sker framförallt på helger och skollov. Vi har fasta grupper med samma barn/ungdomar och personal som träffas regelbundet, här får du träffa samma deltagare och personal varje gång du kommer hit. Grupperna på korttids är indelade efter ålder och intressen.

Vi arbetar utifrån Nytidas ramverk för pedagogik vilket innebär ett individcentrerat arbetssätt som bygger på lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Aktiviteter

På våra korttidshem vill vi att det ska finnas en bra avvägning mellan roliga aktiviteter och tid för avkoppling. Vi försöker anpassa verksamheten så den ska passa just dig. För oss är det viktigt att du är delaktig i vad som händer på korttids och vi vill gärna att du kommer med egna förslag till aktiviteter eller matsedel.

Hos oss finns många aktiviteter du kan prova på såsom skapande, att fiska och bygga koja men vi gör även utflykter som exempelvis att bowla, gå på bio eller bada på äventyrsbad.

Här har du tillgång till playstationrum, karaoke, stort utbud av TV-kanaler till exempel många sportkanaler och bra internetuppkoppling. Vi har även ett mindre och ett större filmrum.

Fysisk miljö

Korttidshemmet Högås ligger utanför Vagnhärad. I samband med start av korttidsvistelse träffas vi i våra lokaler i Solna för gemensam bilfärd till och från korttidshemmet.

Vårt korttidshem har sjötomt med brygga. Här finns fina möjligheter till roliga uteaktiviteter. Vi har stora gemensamhetsutrymmen t ex fler tv-rum och rum för tv/dataspel, skapande verksamhet, pingis och biljard. Du delar rum med en kamrat eller bor själv. I nära anslutning till deltagarnas sovrum finns personalens sovrum.

Om medarbetarna

Vi har 15 platser på Högås. Grundbemanning är en personal för tre deltagare. I vår engagerade och roliga personalgrupp finns bl a socionomer, fritidspedagog och lärare.

Så är det att bo på ett korttidsboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna