Högås korttidsverksamhet

hFritids, Korttidsboende
Mölnbo, Södertälje, Stockholm
1 av 6 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Vårt korttidshem Högås är en lantligt belägen kollogård med många möjligheter till aktivitet och avkoppling. Vi vänder oss till dig med högfungerande autism mellan 7 och 21 år.

Vad vi gör

Vi tycker att det är viktigt att du trivs hos oss och vill därför gärna att du är med och påverkar vad vi gör tillsammans på korttis. Hos oss finns många aktiviteter du kan prova på korttidshemmet och vi gör även utflykter som exempelvis att bowla, gå på bio eller bada på äventyrsbad.

Korttidsvistelse sker framförallt på helger och skollov. Vi har fasta grupper med samma barn/ungdomar och personal som träffas regelbundet, här får du träffa samma deltagare och personal varje gång du kommer hit. Grupperna på korttids är indelade efter ålder och intressen.

På våra korttidshem vill vi att det ska finnas en bra avvägning mellan roliga aktiviteter och tid för avkoppling. Vi försöker anpassa verksamheten så den ska passa just dig. För oss är det viktigt att du är delaktig i vad som händer på korttids och vi vill gärna att du kommer med egna förslag till aktiviteter eller matsedel.

Fysisk miljö

Korttidshemmet Högås ligger utanför Vagnhärad. I samband med start av korttidsvistelse träffas vi i våra lokaler i Solna för gemensam bilfärd till och från korttidshemmet.

Vårt korttidshem har sjötomt med brygga. Här finns fina möjligheter till roliga uteaktiviteter. Vi har stora gemensamhetsutrymmen t ex fler tv-rum och rum för tv/dataspel, skapande verksamhet, pingis och biljard. Du delar rum med en kamrat eller bor själv. I nära anslutning till deltagarnas sovrum finns personalens sovrum.

Om medarbetarna

Vi har 15 platser på Högås. Grundbemanning är en personal för tre deltagare. I vår engagerade och roliga personalgrupp finns bl a socionomer, fritidspedagog och lärare.

Visa hela beskrivningen

Lyssna