Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
12

Daglig verksamhet med hälsoprofil

Harbo dagliga verksamhet omfattas av LSS och är en trygg miljö där vi anstränger oss för att hitta arbetsmoment som verkligen passar dig.

Vi brukar tala om tre viktiga delar i vår verksamhet: gemenskap, respekt och delaktighet. Hos oss får du utvecklas mot dina personliga mål och göra det utifrån din egen förmåga. Vi arbetar enligt din individuella utvecklingsplan som vi följer upp tillsammans med dig och eventuellt också din företrädare.

På Harbo satsar vi också på vår hälsa. Det innebär att vi äter hälsosamt, motionerar och gör vad vi kan för att må bra till kropp och själ.

Aktiviteter och måltider

För att dagarna ska kännas meningsfulla och rika på innehåll, har vi ett schema som vi följer under veckorna. Vi är ofta ute och promenerar, vi besöker simhallen i Heby, biblioteket i Östervåla och skolans gymnastiksal varje vecka. Inomhus kan vi till exempel lyssna på musik, sy, måla eller ha högläsning – allt efter vad du vill göra. Vi har en egen buss för utflykter och för att besöka evenemang i till exempel Uppsala. Våra öppettider är måndag till fredag klockan 09.00-15.00. Vi äter lunch tillsammans.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Harbo

Harbo ligger naturnära. Våra lokaler är 300 kvadratmeter stora, allt ligger i markplan, och vi har en gemensam uteplats.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Harbo finns cirka elva medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.