Harbo för vuxna

hDaglig Verksamhet
Harbo, Heby, Uppsala
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Harbo daglig verksamhet har 12 platser som omfattas av LSS och är en trygg miljö där vi anstränger oss för att hitta arbetsmoment som verkligen passar dig.

Vi brukar tala om tre viktiga delar i vår verksamhet: gemenskap, respekt och delaktighet. Hos oss får du utvecklas mot dina personliga mål och göra det utifrån din egen förmåga. Vi arbetar enligt din individuella utvecklingsplan som vi följer upp tillsammans med dig och eventuellt också din företrädare. Vi samarbetar även med andra företag inom kommunen där vi har möjlighet till praktikplats.

På Harbo satsar vi också på vår hälsa. Det innebär att vi äter hälsosamt, motionerar och gör vad vi kan för att må bra till kropp och själ.

Aktiviteter och måltider

För att dagarna ska kännas meningsfulla och rika på innehåll, har vi ett schema som vi följer under veckorna. Vi är ofta ute och promenerar, vi besöker simhallen i Heby, biblioteket i Östervåla . Inomhus kan vi till exempel lyssna på musik, sy, måla eller ha högläsning – allt efter vad du vill göra. Vi har en egen buss för utflykter och för att besöka evenemang i till exempel Uppsala. Vi har öppet alla helgfria vardagar. Lunch beställer vi från en cateringfirma med god och näringsrik kost.

Fysisk miljö

Harbo ligger naturnära. Våra lokaler är 300 kvadratmeter stora, allt ligger i markplan, och vi har en gemensam uteplats.

Om medarbetarna

På Harbo finns cirka elva medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Harbo