Hallonvägen för vuxna

hGruppbostad
Surahammar, Västmanland

Om verksamheten

Hallonvägen är en LSS-gruppbostad som vänder sig till dig med en diagnos inom autismspektrat. På Hallonvägen lägger vi stor vikt vid att din vardag har tydlig struktur. Vi som arbetar här är lyhörda, tålmodiga och respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Varje dag på Hallonvägen ska upplevas meningsfull och rik på innehåll.

Vi arbetar utifrån dina behov och förutsättningar och vi bygger tillsammans en individuell planering för att ge dig så tryggt och stimulerande boende som möjligt. Vi värnar om den enskildes integritet och självbestämmande och stödet utgår alltid från individen i centrum. Vi arbetar för att du ska känna dig trygg och på ett enkelt sätt utveckla dina förmågor och bli mer självständig.

Vi är noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar, för att kunna ge dig ett meningsfullt och innehållsrikt boende hos oss på Hallonvägens gruppbostad. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Målet för oss är att du ska leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Vi planera in enskilda aktiviteter i samhället efter varje individs förutsättning och önskemål. Vi tror att du som vill bo i ett lugnt och tryggt samhälle, men som samtidigt vill ha ett utbud av samhällsservice och aktiviteter kommer trivas riktigt bra. Här får du ett självständigt liv men samtidigt gruppbostadens trygghet.

Fysisk miljö

Du har en egen lägenhet, alla utrustade med kök och uteplats. Du väljer om du vill vara för dig själv i din lägenhet eller tillsammans med andra i vårt gemensamhetsutrymme. Vi har en stor och inbjudande trädgård i anslutning till skogen. Gruppbostaden ligger belägen i ett villaområde med närhet till centrum och god kommunikation.

Visa hela beskrivningen