Vill du veta mer om Lilla Andersbäcksvägens gruppbostad?

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker gruppbostad eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.

X

Vill du veta mer om Lilla Andersbäcksvägens gruppbostad?

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker gruppbostad eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka ett besök

Lilla Anderbäcksvägen för vuxna

hGruppbostad
Nyköping, Södermanland
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Lilla Anderbäcksvägen är ett LSS-gruppboende för dig som tillhör personkrets 1. På Lilla Anderbäcksvägen får du känna dig delaktig och självständig utifrån din egen individuella förmåga. Här försöker vi titta på dina styrkor, vad just du är duktig på och intresserad av, för att vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa. För oss är det viktigt att du utifrån dina förutsättningar och behov samt önskemål får leva ett så självständigt liv som möjligt. Målet är att du ska få en god omvårdnad och hög livskvalitet när du bor här.

Lilla Anderbäcksvägen passar dig som vill leva ett självständigt liv men också dig som ha ett större behov av omsorg och stöttning i din vardag. Här har du gruppbostadens trygghet och möjligheter till att kunna följa med på de aktiviteter som erbjuds, men du kan även välja att göra aktiviteter självständigt eller tillsammans med personal och dina medboende. Allt sker utifrån dina önskemål tillsammans med de andra som bor här på Lilla Anderbäcksvägen.

När du bor hos oss har du en egen stödperson som är med och stödjer dig lite extra utifrån dina behov och önskemål.

Vi arbetar med Nytidas ramverk för pedagogik där du står i fokus för att du ska få känna delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet i ditt liv.

Hos oss på Lilla Anderbäcksvägen får du vara som du är.

Här på Lilla Andertorpsvägen bor du i en lägenhet på cirka 40 kvadrat och det finns sammanlagt 6 lägenheter. Boendet blev klart i april 2020 och när du flyttar till oss kommer du att få tillgång till en helt ny och fräsch lägenhet. Lägenheterna är handikappanpassade och har en harmonisk och smakfull färgsättning.

Varje lägenhet innehåller ett större badrum med två dörrar och ett rejält tilltaget sovrum. Köket och vardagsrummet har en öppen planlösning och du kan gå ut på din alldeles egna uteplats från vardagsrummet. På uteplatsen finns det möjlighet att odla grönsaker och/eller blommor. Du kan även inreda din uteplats med det som är viktigt för dig. Där kan du göra det du tycker om såsom att grilla, sola eller umgås med andra. Därutöver finns det gemensamma platser där personal du och dina medboende kan vara och umgås.

Aktiviteter

På lilla Anderbäcksvägen försöker vi fokusera på hälsa och fysiska aktivitet utifrån dina önskningar och förutsättningar. Vi går promenader och åker på utflykter både i Södermanland och Östergötland. Aktiviteterna kan t ex bestå av att vi vandrar på Sörmlandsleden, där vi äter medhavd picknick eller så grillar vi korv. Vi kan också cykla iväg och titta på vår vackra natur och plocka blommor eller andra fina saker i naturen. Vi på boendet åker också kontinuerligt till Kolmårdens djurpark för några timmar alternativt hela dagen.

Vid intresse finns även möjlighet att t ex bowla, spela minigolf eller badminton eller något annat som intresserar dig. Allt sker utifrån de önskemål du har, gemensamt med de andra som bor här på Lilla Anderbäcksvägen.

Vi har även andra former av aktiviteter på boendet såsom att pyssla, spela spel eller titta på film i vårt stora fina allrum. Vi har även ett fint kök där vi ibland bakar eller gör något annat trevligt tillsammans. I de gemensamma utrymmena kan du umgås med dina medboende och/eller personal. När du känner för att sitta avskilt så har vi utrymmen för det också.

För oss på Lilla Anderbäcksvägen är det viktigt med traditioner och vi firar alla högtider tillsammans med dig, om du förstås vill.

Daglig verksamhet

Om du bor på Lilla Anderbäcksvägen kan vi erbjuda daglig verksamhet på Stohagens dagliga verksamhet.

Om byggnaden

Emrahus som byggt gruppbostaden har tagit fram denna film

Boendet består av sex lägenheter på 40 kvadratmeter. Lägenheterna är på två rum och kök, separat sovrum och öppen planlösning med vardagsrum och kök i ett. Lägenheterna har fullt utrustat kök med diskmaskin samt badrum med dusch. Gruppbostaden är inredd enligt Nytidas hemmakoncept och här kan du läsa mer om det.

Boendet är ett klimatsmart passivhus och har tillsammans med psykolog Bo Hejlskov Elvén planerats för att bli ett LSS-boende på de boendes villkor, där planlösning, hjälpmedel och kognitiv tillgänglighet ska sänka stress och skapa mer självständighet i vardagen. Utöver lägenheterna inrymmer boendet gemensamhetsutrymme bestående av stort allrum samt ett gemensamt kök, gemensam tvättstuga samt en gemensam uteplats och trädgård.

Fysisk miljö

Lilla Anderbäcksvägen är beläget i det lilla samhället Svalsta 9 km söder om Nyköping. Det ligger strategisk placerat i södra Södermanland, nära gränsen till Östergötland och endast en timmes bilfärd från Stockholm. Det finns busshållplats precis utanför boendet och det tar 10 minuter med bil till närmaste mataffär och cirka 15 minuter till centrala Nyköping. Här i Svalsta bor det cirka 1100 personer. Det är nära till vackra omgivningar och natursköna miljöer.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi har även personal som har grundläggande kunskaper i teckenspråk.

Visa hela beskrivningen