Vill du veta mer om Lilla Andersbäcksvägens gruppbostad?

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker gruppbostad eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.

X

Vill du veta mer om Lilla Andersbäcksvägens gruppbostad?

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker gruppbostad eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Jag bokar
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka besök
Nyöppnat
Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

På vår LSS-gruppbostad  Lilla Anderbäcksvägen i Nyköping ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar.

Vi arbetar med Nytidas ramverk för pedagogik där vi har varje enskild boende i fokus och för att skapa delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet för dem som bor här.

Lilla Anderbäcksvägen är en nybyggd gruppbostad som stod färdig i mars 2020. Boendet är lantligt beläget i lilla samhället Svalsta söder om Nyköping. Det är 10 minuters bilväg till mataffärer och 15 minuter till Centrala Nyköping. Busshållplats utanför boendet.

Emrahus som byggt gruppbostaden har tagit fram denna film

Boendet består av sex lägenheter på 40 kvadratmeter. Lägenheterna är på två rum och kök, separat sovrum och öppen planlösning med vardagsrum och kök i ett. Lägenheterna har fullt utrustat kök med diskmaskin samt badrum med dusch. Boendet är ett klimatsmart passivhus och har tillsammans med psykolog Bo Hejlskov Elvén planerats för att bli ett LSS-boende på de boendes villkor, där planlösning, hjälpmedel och kognitiv tillgänglighet ska sänka stress och skapa mer självständighet i vardagen. Utöver lägenheterna inrymmer boendet gemensamhetsutrymme bestående av stort allrum samt ett gemensamt kök, gemensam tvättstuga samt en gemensam uteplats och trädgård.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Lilla Anderbäcksvägen

Nybyggd modern gruppbostad med 6 lägenheter. Lägenheterna har ett rum och kök, öppen planlösning samt egen uteplats.

Närmiljö

Boendet är lantligt beläget i lilla samhället Svalsta söder om Nyköping. Det är 10 minuter till mataffärer och 15 minuter till centrala Nyköping. Det är goda bussförbindelser.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi har även personal som har grundläggande kunskaper i teckenspråk.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

Lilla Anderbäcksvägen på Youtube