Oxelvägen

hGruppbostad
Västerås, Västmanland
Öppnar datum ej fastställt
1 av 12 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

På vår LSS-gruppbostad ska du känna dig trygg och delaktig. Det är dina behov och önskemål som bestämmer hur vi lägger upp vårt arbete för att ge dig ett så tryggt och stimulerande boende som möjligt. Det är alltid dig vi lyssnar på först. Vi har fokus på din rätt till integritet och självständighet. Din individuella genomförandeplan är viktig både för oss och för dig. I genomförandeplanen tar vi upp dina önskemål om hur ditt stöd ska se ut, de insatser du har rätt till samt visar hur vi kan stötta dig till att få leva ditt liv på dina villkor. Lika viktigt som det är med högsta kvalitet på omsorg och service, är det att du får göra sådant som du är intresserad av.

Aktiviteter

De som bor på Oxelvägen gör aktiviteter både på egen hand och tillsammans. Du bestämmer alltid själv hur aktiv du vill vara.

På Oxelvägen tänker vi oss att vi ska försöka hitta på olika aktiviteter, det kan vara allt från att pyssla, spela spel, gå skogspromenader, baka eller åka iväg på utflykt. Vi kommer anpassa aktiviteterna beroende på dagsform och vilka som vill följa med, ibland gör vi ensamaktiviteter och ibland följer alla med.

Måltider

Måltiderna lagar du i din egen lägenhet, självständigt eller med stöd av personal. I det gemensamma köket äter vi ibland tillsammans, till exempel vid högtider och större helger då vi dukar fint och serverar traditionsenlig mat och dryck. Du väljer själv om du vill vara med vid dessa tillfällen.

Fysisk miljö

Oxelvägen är ett helt nybyggt gruppboende som ligger i Hökåsen cirka 6 kilometer från Västerås stadskärna. Från boendet tar man sig enkelt till Västerås City med buss. Busshållplatsen ligger cirka 200 meter från boendet och det tar cirka 15 minuter.

Boendet ligger i ett flerfamiljehus där Oxelvägens gruppbostad har en egen entré och disponerar över de två första våningarna av huset. Det finns möjlighet för 6 personer att bo på Oxelvägen. Man har sin egen lägenhet, samtliga lägenheter är 48 kvm stora. På nedre plan finns en lägenhet med egen uteplats samt gemensamma utrymmen med uteplats, tvättstuga och personalutrymmen. På övre plan finns fem lägenheter, varje lägenhet har tillgång till egen balkong samt lägenhetsförråd.

I de gemensamma utrymmena kan man umgås tillsammans, till exempel titta på tv, spela spel, pyssla, äta gemensamma måltider – allt beroende på önskemål.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De ska ha relevanta utbildningar inom social omsorg i form av till exempel . omvårdnadsprogrammet, KY utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi försöker så långt det är möjligt se till att vi får personal i olika åldrar, kön samt bakgrund/erfarenhet.

Boendet kommer att ha personal tillgänglig efter det behov som kommer att finnas. Vi har alltid en sjuksköterska kopplad till boendet som går att nå dygnet runt.

Visa hela beskrivningen

Lyssna