Plåtslagargatan

hGruppbostad
Västerås, Västmanland
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Plåtslagargatan gruppbostad inom LSS är för dig som är 19 år och uppåt och som har en funktionsnedsättning som gör det svårt med socialt umgänge, inlevelseförmåga, planering och organisation av tillvaron.

Du bor i en trygg miljö och får det stöd just du behöver. Här har du ditt hem och vi respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Du engagerar dig så långt du kan i ditt liv och boende och är med och bestämmer, och det är alltid dig vi lyssnar på i första hand.

Vårt mål är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och att varje dag känns meningsfull och rik på innehåll. Det är inte alltid så lätt att "tycka själv". Därför ordnar vi boendemöten. Mötena handlar oftast om att komma överens om enkla saker, till exempel vad vi ska äta på den gemensamma middagen. Mötena är bra tillfällen att träna på att komma med egna åsikter, men du får också en chans att ta ställning till andras. Givetvis är mötena frivilliga.

Vi har aktiviteter varje vecka som vi planerar efter dina vanor och hur du vill ha det. Vi går till exempel gärna på restaurang, bio och Friskis och Svettis, och ger oss iväg för att gå på teater, lyssna på musik eller besöka något museum. Omgivningarna inbjuder till olika friluftsaktiviteter.

Fysisk miljö

Plåtslagargatan ligger på Skiljebo nära till stora friluftsområden, shopping och väl utbyggd service. Du bor i en egen lägenhet med kök och badrum. Våra gemensamma utrymmen som består av kök och allrum används för umgänge och gemensamma måltider.

Om medarbetarna

På Plåtslagargatan finns ca 6 boendestödjare med tillsvidare anställning och två boendestödjare med anställning vid behov.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i någon form av omvårdnadsprogram.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna