hFritids

Egen regi
1
LSS 9§6
Barn & Unga
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Dubbeldiagnoser, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF

Götgatan är en verksamhet för barn och ungdomar med NPF – neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (högfungerande autismliknande tillstånd).

I verksamheten träffas barn och ungdomar en eller två eftermiddagar/kvällar i veckan i permanenta grupper med fast personal. Grupperna är indelade efter ålder, intressen och stödbehov och varje grupp har sitt eget aktivitetsschema som barnen/ungdomarna skapar i samråd med personalen. Tillsammans provar vi sedan på olika aktiviteter i våra lokaler eller ute på stan. Vi äter alltid middag tillsammans. När vi inte är på Götgatan gör vi olika aktiviteter på stan. Det kan exempelvis vara bowling, bad, klättring, gokart och bio. När vi gör aktiviteter på stan så äter vi alltid middag på restaurang.  Vi hämtar samt skjutsar hem den som vill med verksamhetens bil. Hos fritidsverksamhet Götgatan har vi grupper från 13 år och uppåt.

Götgatan var tidigare en del av Stöd & Resurs som nu ingår i Nytida.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Götgatan

Götgatan är vår hemtrevliga fritidslokal på Södermalm. Här finns flera datorer och TV-rum där man kan spela tv-spel. På Götgatan finns kök med matplats där vi lagar mat och äter tillsammans.

På Göta finns många möjligheter att göra roliga saker tillsammans, men här kan man också hitta en lugn vrå för exempelvis läxläsning eller om man bara vill ta det lugnt.

Götgatan ligger i ett bostadsområde och fritidslokalen har flera spelrum.

Från Götgatan är det gångavstånd 5 min till t-bana Skanstull.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Götgatan jobbar 5 fritidsledare. 4 fritidsledare har fastanställning och 1 fritidsledare jobbar fasta grupper i veckan. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel undersköterskeutbildning, lärare, eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.