Kastanjetten

hKorttidsboende
Täby, Stockholm

Om verksamheten

Kastanjettens LSS-korttidsboende vänder sig till barn och ungdomar upp till och med 21 års ålder. Vi har stor erfarenhet av funktionsnedsättningar som autism, rörelsehinder och epilepsi.

Vårt mål är att erbjuda dig dagliga sysslor och en aktiv fritid i en trygg, positiv miljö där du kan utvecklas i din egen takt. Det gör vi genom att ta tillvara på dina intressen, drömmar och starka sidor. Hos oss ska du känna att vi som arbetar här lyssnar på och respekterar dig, och att du får vara med och bestämma hur du vill ha det. Samtidigt som vi naturligtvis anpassar oss efter familjens önskemål.

Aktiviteter och mat

På Kastanjetten får du många tillfällen till ADL-träning (Aktiviteter i det Dagliga Livet) genom att hjälpa till att bland annat laga mat, duka och att handla. Du kommer också att ha gott om tid att syssla med egna aktiviteter eller delta i sådana vi anordnar. I våra lokaler finns plats för mycket att göra: hoppa och simma i bollhavet eller koppla av i sinnesrummet. Titta på film, spela spel eller låta fantasin flöda och skapa något. För att nämna några exempel.

Vi har även en gård med lekplats i anslutning till lokalen. Där grillar vi gärna och leker under hela året. Vi har också ett rum med det medicintekniska hjälpmedlet ”Hopp och lek”. Med vårt geografiska läge har vi goda förutsättningar för aktiviteter även utanför Kastanjetten – både på hemmaplan i Täby och i Stockholm.

Kastanjetten har en egen kock och vi anpassar maten efter dina speciella behov.

Fysisk miljö

Du bor i ett eget rum. På Kastanjetten finns också flera rum för olika aktiviteter, inklusive hjälpmedlet ”Hopp och lek”, samt ett stort kök. Från korttidsboendet är det cirka tre kilometer till Täby centrum dit man kan åka buss. Till Stockholm är det ca 15 kilometer. Natur, livsmedelsbutik och restauranger finns i närområdet.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen