Kastanjetten

hKorttidsboende
Täby, Stockholm
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Kastanjettens korttidsboende vänder sig till barn och ungdomar neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning och tilläggsdiagnoser. Vi som arbetar här har lång erfarenhet av autism, olika fysiska funktionsnedsättningar och epilepsi, men även ovanliga diagnoser och sond. På natten har vi vaken personal och vi är vana vid att hantera många olika hjälpmedel och specialkost.

Vårt mål är att erbjuda dig en aktiv fritid i en trygg, positiv miljö där du kan utvecklas i din egen takt. Vi utgår från dina behov, intressen och starka sidor och att det är du som vet hur du vill ha det. Vi värdesätter ett nära samarbete med ditt nätverk, som till exempel din familj.

Vi tycker det är viktigt att ha KUL tillsammans, samtidigt som vi arbetar med struktur, ordning och reda.

Aktiviteter

Barnen och ungdomarna här på Kastanjetten har olika behov och därför brukar vi dela upp oss i mindre grupper så att de som tycker om att vara mer fysiskt aktiva gör saker tillsammans och de som i stället tycker om lugnare aktiviteter som till exempel taktil- och sinnesstimulering gör saker tillsammans.

På Kastanjetten får du många tillfällen till ADL-träning genom till exempel att vara med och laga mat, duka och att handla. Du kommer också att ha gott om tid att syssla med egna aktiviteter eller delta i gruppaktiviteter. I våra lokaler finns massor av kul att göra: hoppa och simma i bollhavet, koppla av i sinnesrummet, titta på film, spela spel eller låta fantasin flöda och skapa något för att nämna några exempel. Vi har också ett rum med det medicintekniska hjälpmedlet ”Hopp och lek”.

Vi har en utegård med lekplats där vi grillar och leker under hela året.

Med vårt geografiska läge har vi goda förutsättningar för aktiviteter även utanför Kastanjetten – både på hemmaplan i Täby och i Stockholm. Till exempel åker vi till ett varmbad på lördagar (bokat för oss), en aktivitet som är mycket uppskattad.

Kost

Kastanjetten har en egen kock och vi anpassar maten efter dina speciella behov.

Fysisk miljö

Du bor i ett eget rum. Här på Kastanjetten finns också flera rum för olika aktiviteter samt ett stort kök.

Från korttidsboendet är det cirka tre kilometer till Täby centrum dit man kan åka buss. Till Stockholm är det ca 15 kilometer. Natur, livsmedelsbutik och restauranger finns i närområdet.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo på ett korttidsboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna