hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
5

LSS-boende med rikt fritidsliv i Västra Götaland

Fredriksängs LSS-gruppboende vänder sig till dig som är 25-45 år och som har en utvecklingsstörning.

Individen i fokus

På Fredriksäng får du hjälp att planera och organisera en trygg vardag som ska kännas meningsfull och rik på innehåll. Vi utgår från dina unika behov och intressen. Vi inspirerar dig samtidigt till att prova på nya saker. Hos oss ska du känna dig hemma och kunna utvecklas som person. På gruppboendet har du tillgång till personal dygnet runt, året om.

Medbestämmande

Vi tycker det är viktigt att du är med så mycket som möjligt och bestämmer över ditt liv och boende. Men det är inte alltid lätt att ”tycka själv”. Därför har vi gemensamma husmöten där du kan bidra med dina synpunkter och lyssna på andras. På mötena, som självklart är frivilliga, brukar vi komma överens om till exempel aktiviteter och gemensamma måltider.

Aktiviteter

På Fredriksäng samarbetar vi med olika intresseorganisation som FUB och deltar i deras aktiviteter. Ibland åker vi till Göteborg för att se på hockey eller något annat som lockar. Andra exempel på fritidsaktiviteter är besök på restaurang, bio och museum, och vi ger oss också gärna iväg till bowlinghallen. Speciellt för Fredriksäng är våra fantastiska semesterresor som vi gör varje år. Vi har varit i Danmark, Finland och Spanien bland annat. Gruppboendet har tillgång till buss.

Måltider

Vi äter alla måltider tillsammans i vårt gemensamma kök. Om du vill så får du, tillsammans med personal, bestämma och laga den gemensamma maten en gång i veckan.

Anhörigträff

Varje år har vi flera anhörigträffar på Fredriksäng. Både formella möten och mysiga träffar som grillkvällar och julmingel.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Fredriksäng

Fredriksäng är en naturbelägen gruppbostad i ett plan med plats för fem personer. På Fredriksäng bor du i en egen lägenhet med litet kök, stort badrum och altan. Du kan umgås med dina grannar och personalen i vårt gemensamma vardagsrum, kök eller stora uteplats.

Det är nära till butik, natur och allmänna kommunikationer.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Fredriksäng finns cirka tio medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning..

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.