Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism
6

LSS-gruppboende i Västra Götaland

Bagarevägens LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och/eller utvecklingsstörning.

Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för passande aktiviteter. Med en genomtänkt individuell planering blir varje ny dag lättare att se framför sig. Du känner dig tryggare och kan enklare utveckla dina förmågor och bli allt mer självständig. Vi använder oss av visuella hjälpmedel och ett lugnt och tryggt bemötande. Målet för oss som arbetar på Bagarevägen är att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

På vårt gruppboende har du full frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i egna lägenheten. Samtidigt som du alltid är omgiven av personal som finns där för att ge dig det stöd och den omvårdnad just du behöver. Vid speciella tillfällen, exempelvis högtider, ordnar vi gemensamma högtider om våra boende vill. I området nära inpå oss finns ett rikt utbud av fritidsaktiviteter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Bagarevägen

Bagarevägen ligger i ett lugnt område i Stenkullen. Du bor i en egen lägenhet med vardagsrum, sovrum, kök, badrum och altan. På boendet finns en gemensam del där du umgås med grannar och även till exempel tittar på film eller TV.

Vi har nära till en lanthandel och några restauranger och har goda pendeltågsförbindelser med Lerum och Göteborg.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.