hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
5

LSS-Gruppboende i Älvängen

Eklövsvägens LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och/eller utvecklingsstörning.

Individen i fokus

Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för passande aktiviteter. Med en genomtänkt individuell planering blir varje ny dag lättare att se framför sig. Du känner dig tryggare och kan enklare utveckla dina förmågor och bli allt mer självständig. Vi använder oss av visuella hjälpmedel och ett lugnt och tryggt bemötande. Målet för oss som arbetar på Eklövsvägen är att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

På vårt gruppboende har du full frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i egna lägenheten. Samtidigt som du alltid är omgiven av personal som finns där för att ge dig det stöd och den omvårdnad just du behöver.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Eklövsvägen

Eklövsvägen ligger i ett lugnt bostadsområde i Älvängen cirka tre mil norr om Göteborg. Du bor i en egen lägenhet med vardagsrum, sovrum, kök, badrum och altan. På boendet finns en gemensam del där du umgås med grannar och även kan se på film eller TV eller ägna dig åt andra aktiviteter. I Älvängen har vi nära till livsmedelsaffärer och andra butiker samt restauranger. Pendeltågsförbindelser med Göteborg och Trollhättan.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.