hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
5

LSS-boende i Västra Götaland

Tingbergsvägens LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och utvecklingsstörning.

Målet hos oss är att du ska känna trygghet och självständighet och att du ska ha möjlighet att utvecklas enskilt och i grupp. Vi arbetar med att utveckla din förmåga att göra dig förstådd och att förstå sin omgivning, för att på så sätt kunna öka valfriheten och därmed graden av självständighet. Vi arbetar med en tydliggörande pedagogik, bland annat med bilder och föremål som hjälpmedel för att underlätta din vardag. I alla moment tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga.

Stödperson och genomförandeplan

När du flyttar till Tingberg får du en stödperson och tillsammans upprättar vi en genomförandeplan. Planen är till för att du ska få det stöd och den hjälp du behöver och tillsammans sätter vi upp mål efter behov och drömmar. Vi följer tillsammans upp planen vid behov men minst en gång i halvåret.

Sysselsättning

På Tingberg får du vara med i ett sammanhang och umgås med andra när du vill det, äta middag, se på TV eller får prova nya aktiviteter och göra utflykter.

Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar du och vi tillsammans för såväl passande daglig sysselsättning som fritidsaktiviteter. Vi har ett nära samarbete med daglig verksamhet i Lödöse. Vi gör saker tillsammans och enskilt. Med gruppbostadens egen bil kan vi erbjuda dig skjuts på fritiden.

På Tingberg har du även en privat altan och kan utnyttja vår trädgård. Under dygnets alla timmar finns personal på plats.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Tingbergsvägen

Gruppbostaden ligger i lugn miljö i Lödöse med naturen runt knuten. Du bor i en egen lägenhet med altan som gränsar till vår stora trädgård. Boendet har också gott om utrymme för gemenskap.

Kommunikationer, service och miljö

Kollektivtrafik och tågförbindelser finns till Göteborg och Trollhättan. På gångavstånd har du livsmedelsbutik, pizzerior, café, museum, fotbollsplan och ishall. I närheten finns också promenadstigar och badsjö.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.