Visa alla bilder

hHVB

Egen regi
SoL 7.1.1
Vuxna
14
18-45 år

Nya steg i ditt liv och boende

Drevviken HVB vänder sig till dig som är mellan 18 och 45 år och har någon av följande diagnoser: ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism, bipolär/manodepressivitet, depression och ångest, dubbeldiagnoser, personlighetsstörning, psykos, schizofreni, självskadebeteende eller tvångssyndrom.

Drevviken är en möjlighet för dig att inte bara utvecklas som person utan också ta nya steg vad gäller boendet.

På Drevviken möts du av respekt och nyfikenhet från personalens sida. Du ska känna dig trygg och säker och slippa intrång i din integritet. Du får stort inflytande över ditt liv och vårt mål är att ge dig möjligheter att utvecklas utifrån dina unika behov och önskemål. Vi vill hjälpa dig att hitta en mening i tillvaron och att du slipper känna dig ensam och isolerad. Din vistelse hos oss ska göra en skillnad i ditt liv. Du får två stödpersoner som tillsammans med dig upprättar en plan för din vistelse här.

Utvecklas inom boendeformer

I takt med att du blir allt mer självsäker och självständig, ger vi på Drevviken dig möjlighet att utvecklas inom olika boendeformer.

När du flyttar in börjar du ditt boende i den "Gamla delen” där du har ett eget rum och delar toalett och dusch med en annan person. Du delar också måltiderna med andra.

Nästa steg i boendet är att du flyttar till "Annexet". Där får du en mindre lägenhet med toalett och dusch samt ett litet trinettkök. Här är det meningen att du sköter ditt hushåll mer självständigt med matlagning, städning och andra hushållssysslor. Tanken är också att du under din tid i Annexet ska ha någon form av sysselsättning utanför boendet.

När du kommit upp till en viss nivå av självständighet, kan du flytta till vårt stödboende i Rågsved. Där bor du i en egen lägenhet med tillgång till gemensamhetsutrymmen och personal dygnet runt.

Drevviken är bemannat under hela dygnet, och vi har vaken personal nattetid.

Måltider och anhörigkontakt

Frukost, lunch, middag och fika serveras i vår gemensamma matsal. Maten lagar vi tillsammans och du får steg för steg ta mer ansvar för din egen matlagning.

Vi har inga särskilda besökstider på Drevviken. Anhöriga, legala företrädare och andra är alltid välkomna till oss.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Drevviken

Boendet ligger på en sjötomt vid Drevviken strand i sydöstra Stockholm. Vi har sju rum och sju lägenheter. Ditt boende är på 12 till 20 kvadratmeter. Lägenheterna har eget hygienutrymme och trinettkök, medan boende i något av våra rum delar hygienutrymme med en annan person. Boendet är basmöblerat och du är välkommen att komplettera med egna möbler. Du har tillgång till tvättstuga, gemensam matsal, kök, två vardagsrum samt gym och trädgård med uteplatser, brygga och båt.

Kommunikationer och service

Vi har nära till kommunikationer, med buss tar vi oss till Stockholm på en kvart. Tyresö centrum med service, butiker och restaurang ligger tre kilometer bort.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Drevviken finns cirka 28 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.