Drevviken HVB unga vuxna

hHVB
Tyresö, Stockholm
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Drevviken HVB vänder sig till dig som är mellan 18 och 45 år och har någon av följande diagnoser: ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism, bipolär/manodepressivitet, depression och ångest, dubbeldiagnoser, personlighetsstörning, psykos, schizofreni, självskadebeteende eller tvångssyndrom.

Drevviken är en möjlighet för dig att inte bara utvecklas som person utan också ta nya steg vad gäller boendet.

På Drevviken möts du av respekt och nyfikenhet från personalens sida. Du ska känna dig trygg och säker och slippa intrång i din integritet. Du får stort inflytande över ditt liv och vårt mål är att ge dig möjligheter att utvecklas utifrån dina unika behov och önskemål. Vi vill hjälpa dig att hitta en mening i tillvaron och att du slipper känna dig ensam och isolerad. Din vistelse hos oss ska göra en skillnad i ditt liv. Du får två stödpersoner som tillsammans med dig upprättar en plan för din vistelse här.

Utvecklas inom boendeformer

I takt med att du blir allt mer självsäker och självständig, ger vi på Drevviken dig möjlighet att utvecklas inom olika boendeformer.

När du flyttar in börjar du ditt boende i den "Gamla delen” där du har ett eget rum och delar toalett och dusch med en annan person. Du delar också måltiderna med andra.

Nästa steg i boendet är att du flyttar till "Annexet". Där får du en mindre lägenhet med toalett och dusch samt ett litet trinettkök. Här är det meningen att du sköter ditt hushåll mer självständigt med matlagning, städning och andra hushållssysslor. Tanken är också att du under din tid i Annexet ska ha någon form av sysselsättning utanför boendet.

När du kommit upp till en viss nivå av självständighet, kan du flytta till vårt stödboende i Rågsved. Där bor du i en egen lägenhet med tillgång till gemensamhetsutrymmen och personal dygnet runt.

Drevviken är bemannat under hela dygnet, och vi har vaken personal nattetid.

Måltider och anhörigkontakt

Frukost, lunch, middag och fika serveras i vår gemensamma matsal. Maten lagar vi tillsammans och du får steg för steg ta mer ansvar för din egen matlagning.

Vi har inga särskilda besökstider på Drevviken. Anhöriga, legala företrädare och andra är alltid välkomna till oss.

Fysisk miljö

Boendet ligger på en sjötomt vid Drevviken strand i sydöstra Stockholm. Vi har sju rum och sju lägenheter. Ditt boende är på 12 till 20 kvadratmeter. Lägenheterna har eget hygienutrymme och trinettkök, medan boende i något av våra rum delar hygienutrymme med en annan person. Boendet är basmöblerat och du är välkommen att komplettera med egna möbler. Du har tillgång till tvättstuga, gemensam matsal, kök, två vardagsrum samt gym och trädgård med uteplatser, brygga och båt.

Kommunikationer och service

Vi har nära till kommunikationer, med buss tar vi oss till Stockholm på en kvart. Tyresö centrum med service, butiker och restaurang ligger tre kilometer bort.

Om medarbetarna

På Drevviken finns cirka 28 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen