hAkutboende, HVB, Stödboende

Entreprenad
SoL 7.1.1
Vuxna
45

Akutboende för vuxna män

H-huset är en av Skarpnäcksgårdens fem olika enheter och är ett boende som erbjuder akut nattlogi för hemlösa män från 20 år och uppåt. Om du har ett missbruksproblem, psykisk problematik eller en kombination av dessa, utgör det inget hinder för att få en plats på boendet.

H-huset har även jourplatser samt ger möjlighet till förlängt akutboende i upp till 14 dagar. Det förlängda akutboendet syftar till att mer intensivt arbeta med din personliga motivation. Plats på boendet bokas i samråd mellan vår verksamhet och kommunen. Högst 14 dagars boende är en riktlinje. Om din planering kräver det kan dock boendetiden förlängas. Får du en jourplats påbörjar vi dock ingen planering. Påföljande morgon, eller efter helgen, hänvisas du tillbaka till förvaltningen som placerat dig på H-huset.

H-huset har även god samverkan med externa aktörer och tar emot både ideella organisationer som arbetar med missbruk, uppsökande verksamheter samt även uppsökande vårdenheter (till exempel Pelarbacken).

Utöver frukost och kvällsfika serveras två varma mål mat om dagen. Under helgerna dukar vi också upp en frukostbuffet med gröt, kokta ägg, olika brödsorter m m. Den boende har även tillgång till hygienartiklar, möjlighet till ombyte vid behov och tvättmöjligheter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Skarpnäcksgården H-huset

Fysisk miljö och faciliteter

H-huset har 45 enkelrum fördelade på två plan där varje rum även har en toalett och ett tvättställ. Gemensamma duschar finns på varje våningsplan. Några av jourplatserna återfinns i rum med toalett och tvättställ. Platserna i våra sovsalar har enbart sängplatser och där delas toaletter och duschar med övriga boende på huset. H-huset har ett enklare motionsrum med sandsäck, TV-rum, rökrum samt biljardbord. Det finns ingen hiss på H-huset utan sovrum och sovsalar nås via trappor.

Om medarbetarna

På H-huset finns cirka 26 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har mångårig erfarenhet av och kunskap i att arbeta med målgruppen. I personalgruppen finns en stor utbildningsvariation och bland utbildningarna som finns kan nämnas undersköterskor, mentalskötare, kockar, alkohol- och drogterapeut, behandlingsassistenter, socionom. I övrigt är personalgruppen jämnt fördelad mellan män och kvinnor och består även av personer med olika språkkunskaper såsom bl a arabiska, persiska, kurdiska och engelska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

Skarpnäcksgården H-huset på Instagram