Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
2
LSS 9§10
Vuxna
Förvärvad hjärnskada
40

Daglig verksamhet i Stockholm, Bromma

Dagliga LSS-verksamheten Alvik Väst vänder sig till personer med förvärvad hjärnskada. För de personer som här deltar i daglig verksamhet kan det exempelvis handla om att man råkat ut för en stroke, varit med om en bilolycka eller har drabbats av en sjukdom. Denna enhet har dessutom en specialinriktning och tar också emot personer med kognitiva sjukdomar som till exempel Alzheimers sjukdom. Vi erbjuder här en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet:

Det är din strävan och din vilja som styr. Enheten månar om en stark gemenskap och sammanhållning, något också besökare brukar vittna om. Du får här ta del av aktiviteter från våra fem verksamhetsinriktningar: Jobb & Utbildning, Kultur & Skapande, Träning & Hälsa, Djur & Natur samt Person & Relation. Enheten i Alvik bjuder extra stora möjligheter till utevistelse genom sin fina trädgård och uteplats. Här finns möjligheter att odla, med bland annat ett växthus, spela boule eller badminton, eller bara vara ute i den vackra trädgården!

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Alvik Väst

Vi har ljusa, fina lokaler med musikstudio, träningsrum, vilorum och sällskapsutrymmen. Terrass med växthus och utsikt över Mälaren.

Det är nära till tvärbana (Alviks strand), tunnelbana (Alvik) samt restauranger och affärer vid Alviks Torg.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. Socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter finns bland coacherna.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

Alvik Väst på Instagram