Alvik Öst för vuxna

hDaglig Verksamhet
Bromma, Stockholm

Om verksamheten

Vi vänder oss till personer med funktionsnedsättning enligt LSS, personkrest 1, i åldrarna 18-67 år. På Nytida Alvik öst har vi även en specialintriktning mot personer med psykisk ohälsa, och hemmarsittarproblematik.

Alvik Öst erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Det är dina egna mål och drömmar som styr. Tillsammans med din stödperson utformas en individuell genomförandeplan med beskrivna mål, aktiviteter och schema. Vi har en stor bredd av aktiviteter – fysisk aktivitet såsom badminton, simning, gymträning och fotboll. Hos oss finns även fina möjligheter att vara kreativ både med färg och form, skrivande eller musik. Har du ett mål att komma ut i praktik och jobb kan du delta i jobbcirkel, innejobb eller gruppraktik. I våra samtalsgrupper, matlagningsgrupper och spelgrupper finns det utrymme att prata om och öva på det sociala. Det finns också möjlighet att utifrån önskemål testa på aktiviteter utanför ditt ordinarie schema för att bara prova något nytt eller kanske bli inspirerad till nya sätt att utvecklas.

Varje vecka hålls vår Alviksträff, en arbetsplatsträff för alla arbetstagare med möjlighet att ta del av information, lyfta frågor och uttrycka åsikter för att påverka och utveckla verksamheten.

Utöver den schemalagda verksamheten händer mycket annat kul på Nytida Alvik Öst: Vi firar högtider tillsammans, har friidrottsdag och åker på utflykter av olika slag.

Fysisk miljö

Vi finns i en ljus, fin kontorslokal på fjärde våning vid Alvik Strand. Vi har, tillsammans med våra grannenheter Alvik Väst och Alviksstrandskolan, tillgång till en terrass där det finns boule- och kubb-bana, växthus, bärbuskar och odlingsmöjligheter i pallkragar. Inne på enheten finns rum för olika behov och aktiviteter såsom: musikstudio, kök, samtals- och vilorum, studie- och datorrum och rum för kreativt skapande.

Om medarbetarna

Vi har välutbildade medarbetare med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. Socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Visa hela beskrivningen