hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism
4

LSS-boende i Stockholm

LSS-gruppboendet Åby 3 vänder sig till dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

På Åby 3 bor du i en trygg miljö där du ska känna att du har en nära, öppen och förtroendefull relation med personalen. På vårt boende har du tillgång till personal dygnet runt, året om, och på Åby 3 har vi har vaken nattpersonal.

När du flyttar in hos oss gör vi tillsammans upp en plan med aktiviteter som passar dina förutsättningar och önskemål. Exempel på inomhusaktiviteter är fotvård, musikterapi och matlagning. Utomhus gör vi bland annat promenader, går på café och gör utflykter till Nynäshamn och andra platser.

Måltider

Du väljer själv om du vill äta i din lägenhet eller i vårt gemensamma kök. Vi lagar mat tillsammans med dig, om du vill, och ger dig det stöd du behöver. Antingen tillsammans i det gemensamma köket eller enskilt hemma hos dig. Under helger och vid högtider gör vi lite extra fint och firar tillsammans eller på egen hand. Du avgör vad som passar dig bäst.

Anhörigträff

Med hänsyn till dig som bor här bjuder vi inte in till gemensamma träffar för anhöriga, närstående eller legal företrädare. I stället träffas vi privat i din lägenhet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Åby 3

Gruppboendet Åby 3 ligger i en enplansvilla. Du bor i egen lägenhet med vardagsrum och kök i öppen planlösning, sovrum och stort badrum. Du har också egen uteplats. Lämpligt larm kopplas in vid behov. Gruppbostaden har gemensamma utrymmen för matlagning och samvaro. Villan ligger på en naturtomt och är omgärdad av en trädgård med gräsytor där det också finns en gemensam uteplats.

Kommunikationer, service och miljö

Cirka 100 meter från boendet finns busshållplats och till Västerhaninge pendelstation tar det ungefär en kvart att promenera. Du har nära till skog och strövområden och till Västerhaninge centrum, med ett stort utbud av bland annat butiker och service, är det promenadavstånd.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Åby 3 finns cirka 18 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: arbetsterapeut, sjukgymnast och medicinskt ansvarig sjuksköterska ingår i ett kommunalt resursteam som är kopplat till verksamheten.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.