Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
6

LSS-gruppsboende i Stockholm

Hermanstorpsvägens LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd och/eller utvecklingsstörning

Individen i fokus

På Hermanstorpsvägens gruppboende vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi hjälper dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar. Målet är att bidra till att du får en trygg vardag där du också känner dig stimulerad.

Viktig för dig och oss är din individuella genomförandeplan som tar upp behov och insatser och som visar hur vi stöttar dig steg för steg till att bli allt mer självständig.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hermanstorpsvägen

Du bor i en egen lägenhet på 45 kvadratmeter med separat sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning, toalett och dusch. I Haninge centrum finns ett utbud som normalt hör staden till. Här finns också pendeltågsstation och bussterminal. Haninge kommun har gott om friluftsområden, badsjöar och en stor skärgård.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.