Glad sommar önskar Nytida

Vi på Nytida vill passa på att önska en glad sommar. Vi hoppas på många utflykter, bad och lata dagar.

Isabelles receptböcker sprider bakglädje

Bakning är en stor och viktig del av Isabelle Ågrens liv och vardag. På Globen Nords dagliga verksamhet där Isabelle är arbetstagare går ugnen varm varje tisdag när hon skapar i köket. Bakningen efterföljs av ett kreativt arbete där Isabelle skapar vackra och bildstödsvänliga recept, som nu kommer att delas på instagram.

Gemensamt midsommarfirande i Falkenberg

Nytidas verksamheter i Falkenberg arrangerar varje år en gemensam midsommarfest som är väldigt uppskattad av omsorgstagare och personal. Annika Hoffsten Hultén, verksamhetschef på Falkenbergs DV, berättar om en dag fylld med blommor, musik och social gemenskap.

Lucas briljerar i köket på Lundagatan

15-åriga Lucas Chahin är trots sin unga ålder långt ifrån en nybörjare i köket. Hans brinnande intresse för bakning lyser igenom när han lagar och bjuder på en somrig pavlova i köket på Lundagatans korttids.
glasstest tjej äter glass

Gruppbostaden Frestavägen testar årets glassnyheter

Inget säger sommar som glass! Omsorgstagarna på Frestavägens gruppbostad i Upplands Väsby har provat några av årets glassnyheter för att se om man kunde hitta någon ny favorit.
somrig porträttbild

Nils Löfbergs musiksommar

Vad vore en sommar utan musik? Att besöka en danslokal med bra musik är det bästa Nils Löfberg från Frestavägens gruppboende i Upplands Väsby vet. Nedan delar han med sig av sina musikfavoriter för sommaren 2023.

Bellemos många sommartips

På dagliga verksamheten Nytida Globen Nord är Bellemo arbetstagare. Han deltar ofta i bakgruppen de har på tisdagar. Här delar han med sig av både sommartips och somrig kaka.

Lyssna