Bakning är en stor och viktig del av Isabelle Ågrens liv och vardag. På Globen Nords dagliga verksamhet där Isabelle är arbetstagare går ugnen varm varje tisdag när hon skapar i köket. Bakningen efterföljs av ett kreativt arbete där Isabelle skapar vackra och bildstödsvänliga recept, som hon kommer att dela på sitt Instagramkonto.

När man besöker den dagliga verksamheten Globen Nord dras blicken fort mot väggen där Isabelles vackra receptböcker sitter uppe. De färgsprakande handgjorda böckerna bjuder in till läsning, och när man bläddrar igenom receptsidorna så går det inte att ta miste på Isabelles engagemang och skaparglädje som lyser igenom på varje sida.

Isabelle har varit på Globen Nord sedan 2016 och bakningen är en självklar del av hennes vardag. Efter en noggrann planering där hon jämför olika recept på internet väljer hon ut nya saker att baka varje tisdag. Bakningen fotograferas och förs in på receptsidor som Isabelle även fyller med instruktioner och bilder på ingredienser. Varje recept har en egen färg och noga utvalda klistermärken och dekorationer som gör sidan unik.

– Isabelle ägnar mycket tid till att planera receptsidorna. Då och då får hon och hennes mamma eller assistent ge sig ut tillsammans till närliggande butiker på jakt efter det perfekta klistermärket till ett recept, berättar Gabriella Ström, som är Isabelles stödperson på Globen Nord.

Började baka med sin mamma som barn

Isabelle berättar att hon har bakat med sin mamma sedan hon var liten, och att det är därifrån inspirationen kommer. Idag följer hon Hela Sverige Bakar på tv och ägnar mycket tid åt att hitta och jämföra olika recept på nätet. Recepten från Camilla Hamid är favoriter just nu. Förutom bakningen gillar Isabelle även att laga mat, något hon gärna gör tillsammans med andra deltagare på den Globen Nord.

Nytt Instagramkonto

Eftersom både hemmet och den dagliga verksamheten numera är överbelamrade av Isabelles receptböcker väntar nu ett nytt steg.  Med hjälp av Gabriella och sin personliga assistent Klara har Isabelle skapat Instagramkontot Isabellesbakning, där hon delar sina receptsidor.

– Isabelles bakning uppskattas mycket av de andra deltagarna här. Nu kan ännu fler personer ta del av receptsidorna och inspirationen, säger Gabriella.

Baka Isabelles Sommarmuffins

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt.

3. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör

4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten

5.Grädda i mitten av ugnen ca 20 min för stora och ca 12 min för normalstora.

6. Låt muffinsen svalna. Sikta över lite florsocker strax före servering eller vispa grädde och klicka på. Garnera med bär

Lyssna