Nytidas verksamheter i Falkenberg arrangerar varje år en gemensam midsommarfest som är väldigt uppskattad av omsorgstagare och personal. Annika Hoffsten Hultén, verksamhetschef på Falkenbergs DV, berättar om en dag fylld med blommor, musik och social gemenskap.

Omsorgstagare från totalt sju av Nytidas dagliga verksamheter, servicebostäder och gruppbostäder i Falkenberg samlas på midsommar varje år för att fira dagen tillsammans.

– Festen startar vid 11-tiden på förmiddagen då vi börjar med en tipspromenad. Efter det leker vi lekar och samlar ihop de blommor som alla har plockat till midsommarstången. Förra året fick vi in hinkvis med vackra blommor, det var så häftigt, säger Annika Hoffsten Hultén som är verksamhetschef på Falkenbergs DV.

Alla som vill och kan är sedan med och klär midsommarstången och smyckar den med blommor. Stången levereras sedan till en av servicebostäderna, Slätten, så att omsorgstagarna kan fortsätta njuta av den även efter midsommar. Hela festen ramas in av levande musik från en trubadur.

– Förra året spelade trubaduren både gitarr och dragspel. Brukarna brukar bli helt saliga, de önskar låtar, sjunger med i allsång och deltar alla på sitt eget sätt, berättar Annika.

Dagen fortsätter med grillning, fika och prisutdelning efter den tidigare tipspromenaden. 

– Hela dagen är väldigt uppskattad, både av brukare och personalen. Alla sitter på sina picknickfiltar och umgås. Det blir på ett annat sätt än vanligt, man umgås över gränserna när man möter personer man vanligtvis inte träffar. Personalen tycker att det är så kul att anordna detta eftersom det är så roligt att se glädjen hos de som deltar. De blir så glada och spralliga, avslutar Annika.

midsommarfirande

Lyssna