Louise har varit kock på Kasper sommarkollo i två somrar och tycker det har varit jätteroligt. Hon berättar att hon aldrig själv gick på kollo som barn och att få jobba som kock på Kasper kollo blev som att själv få gå på kollo. Med typisk kollomat, en sammansvetsad ledargrupp, bad och att alla bor på samma plats gjorde att kollo kändes som en egen liten värld.

– Att jobba som kock är ett otroligt kreativt jobb, som kräver mycket ansvar och för en väl organiserad person mycket frihet, berättar Louise. Det är kul att jobba med händer och att jobba med råvaror. Ger du lite mer kärlek så är det väldigt uppskattat av alla deltagare och ledare, vilket gör det här jobbet jättemysigt och trevligt.

Det bästa med Kasper kollo tycker Louise är den fina stämning och sammanhållningen i personalgruppen, att få massor med nya vänner och att få jobba på en spännande arbetsplats där allt kan hända.

– Bästa kollominnet är svårt att välja för det finns så många bra! Kanske allt badande på Norra Vi gården, eller när jag fick hoppa in som ledare och hänga med alla deltagare. Eller när vi hade avslutningsmiddagen och deltagare höll tal där de berättade hur mycket de uppskattade mig och alla ledare!

Louise favoritmat på kollo går inte att välja, hon älskar att göra pizza, tacos, chicken nuggets med currysås, ugnspannkaka och köttbullar och brunsås. Allt är kul och allt är gott!

Vidare berättar Louise att det är fint att få bidra till något bra och hon skulle rekommendera alla att jobba på Kasper kollo. Hon menar på att alla har något att lära sig, så som att hoppa en baklängesvålt ner i vattnet, göra batik, göra en sju lagers tårta eller att jobba ett kul och intensivt jobb med härliga kollegor.

Lyssna