Nyheter

E-sportturnering i Nytidas dagliga verksamheter!

Alla i sällskapsrummet tittar på med Sebastian spelar

Nu i februari är det premiär för Nytidas e-sportturnering. Målet är att detta ska bli ett årligen återkommande event. Intresset för e-sport är stort inom Nytidas dagliga verksamheter i Stockholm som arrangerar tävlingen. Globens dagliga verksamheter är med och tävlar.

Mattias Lindberg, enhetstöd på dagliga verksamheten Nytida Norrtull Öst, är en av dem som varit drivande för att genomföra en e-sportturnering.

– Det finns ett stort spelintresse bland våra arbetstagare. Inom Nytida har vi lyft många andra områden som idrott, öppen scen och konstutställningar där arbetstagarna får visa sina förmågor. Men det har inte funnits någon möjlighet för dem som sysslar med spel att visa vad de kan, säger han.

Fifa och Tekken

Tillsammans med Julia Linde, verksamhetsutvecklare region daglig verksamhet och Hampus Lännstrand, coach på Globen Väst, ansvarar Mattias för turneringen. Arbetstagarna har varit med och röstat fram de spel man tävlar i och det blev fotbollsspelet Fifa och fightingspelet Tekken.

Från början var tanken att turneringen skulle bli ett liveevent. På grund av pandemin blir årets tävling dock digital. Den kommer att pågå den 7 till 25 februari med bland annat tävlingar på den egna enheten och en slutfinal. Tävlingen kan följas på instagram under hashtagg #nytidaesport och #nytidadagligverksamhet.

Förhoppningen är att kunna köra turneringen live nästa år. Intresset för detta är stort bland dem som redan spelar och vill visa upp sina kunskaper. De är också många som är nyfikna och vill prova på.

Deltävling tillsammans på Globen-enheterna

För att skapa en riktig tävlingskänsla har Hampus ordnat en gemensam deltävling för Nytidas dagliga verksamheter Globen Väst, Öst och Nord, ett Globenmästerskap. I det gemensamma samlingsrummet på Globen Väst är stolar utplacerade framför den stora TV:n där tävlingarna pågår. Publiken hejar, medan de olika spelomgångarna avlöser varandra. De passar också på att fika kärleksmums och morotskaka som verksamhetens bakgrupp bjuder på. När alla spelat och finalerna till slut är genomförda så står Sebastian från Globen Väst som segrare i både Fifa och Tekken.

– Fifa har jag spelat i 20 års tid, sedan jag var sju år. Tekken var första gången jag spelade i dag, så där var det nybörjartur att jag vann, säger Sebastian efter att han och tvåorna och treorna fått ta emot varsin medalj.

Tillsammans med övriga medaljörer har Sebastian nu gått vidare till nästa deltävling som kommer ske digitalt. Vinnaren för hela turneringen presenteras på fredagen den 25/2.

Julia, Mattias och Hampus hoppas också att en effekt av Nytidas turnering kan bli att de som deltar kanske senare även vågar vara med i andra lokala turneringar utanför Nytida. På så sätt kan de bredda sitt nätverk.

Tävling pågår i Nytidas dagliga verksamheter i Globen

Tips – så här blir du en duktig gamer

  • Träna mycket – det man gör ofta blir man bra på!
  • Ät och sov på regelbundna tider för att orka spela.
  • Se till att du har en bra stol och sitter ordentligt.
  • Träna fysiskt och lägg gärna lite extra tid på att träna handkoordination.
  • Diskutera problemlösningar och spel med andra för att få nya infallsvinklar.
Sebastian vann deltävlingen i Globen i både Fifa och Tekken.

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna