Solbergsvägen, viss annan heldygnsvård

hHem för viss annan heldygnsvård, Psykiatriboende
Upplands väsby, Stockholm
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Nytida Solbergsvägen är ett hem för viss annan heldygnsvård, VAHV som är beläget i Upplands Väsby.

Målet med insatsen är en tillfällig boendeinsats i väntan på annan boende eller att flytta hem efter rehabilitering. Insatsen ska tillgodose personens behov av stöd och vård dygnet runt på ett sådant sätt att personen kan leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt. Det innebär boende, personlig omvårdnad, medicinsk vård, socialt stöd och rehabilitering, samt andra former av individuellt anpassat stöd.

Målgrupp                  

Solbergsvägen vänder sig till vuxna mellan 20 och 65 år med en psykisk funktionsnedsättning såsom:

  • ADHD/ADD
  • Aspergers syndrom
  • bipolaritet/manodepressivitet
  • depression och ångest
  • personlighetsstörning
  • psykos
  • schizofreni.

Så här arbetar vi

Vi arbetar enligt pedagogiken stöd till Ett Självständigt Liv (ESL) som kortfattat innebär att du själv ska vara delaktig i allt som rör dig och ditt liv. Vi arbetar med kartläggning så att de individuella förutsättningarna och mål är de som ligger till grund för vårt arbete.

  • Dygnsrytm
  • Vardagsstruktur
  • Sysselsättning

 Metoder och förhållningssätt

De metoder och förhållningsätt vi arbetar med är:

- ESL

- Kartläggningsverktyg

- Lågaffektivt bemötande

- MI

Familj och nätverk:

Anhöriga, närstående och legala företrädare är alltid välkomna att hälsa på dig allt utifrån önskemål. Alla har också möjlighet att framföra synpunkter och få information om verksamheten.

Fysisk miljö

Solbergsvägen ligger centralt i Upplands Väsby. Lägenheterna är mellan 25 till 45 kvadratmeter med kokvrå, stora badrum med toalett, handfat och dusch. Rummen är möblerade med gardiner, säng, sängbord, skrivbord, skrivbordsstol, fåtölj, fotpall och sidobord, och lampor. Den boende kan ta med egna möbler om denne vill. Tillgång till gemensamma allrum och matsal samt balkonger.

Boendet ligger nära till busshållplats, bussen tar knappt tio minuter till Upplands Väsby station varifrån pendeltåg avgår. Service, butiker, med mera, finns i Upplands Väsby centrum och i närheten av vårt boende har vi promenadvägar och ett friluftsområde med skog.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har bred kompetens och stor erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Personalen har utbildnings som ex Socionom, KBT, Mentalskötare, specialist USK inom Psykiatri. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

Visa hela beskrivningen

Lyssna