hGruppbostad

Egen regi
2
LSS 9§9
Vuxna
Förvärvad hjärnskada
5

Upplevelser för kropp och sinne

Vallbostrands LSS-gruppboende vänder sig till dig som är i vuxen ålder, och som drabbats av betydande eller bestående hjärnskador. Skador som kan ge såväl fysiska som kognitiva och psykosociala funktionsnedsättningar.

På Vallbostrand fokuserar vi på att med lugn, trygghet och struktur ge dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen och drömmar. Vi arbetar mycket med att rörelser och hjälpmedel för att säkerställa att du kan leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Vi förstärker med bilder och använder färg, form, musik och dofter. Grönområdena med äppelträd och bärbuskar som omger boendet, och Vallentunasjön som ligger inpå knuten, är också en del av vår miljö. För oss är det även viktigt att du får det stöd du behöver för att kunna ta del av samhällets service och kultur.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Vallbostrand

Vallbostrand Gruppboende består av fem boendelägenheter samt en gemensamhetsbostad. Alla lägenheter är fullt utrustande med kök och tvättmaskin Du väljer om du vill vara i din egen lägenhet eller om du vill vistas i den gemensamma lägenheten. Där erbjuds fikastunder, måltider och aktiviteter som du och dina grannar i boendet önskat. I boendet erbjuds fritidsaktiviteter enskilt eller gemensamt för den som vill.

Till närmaste centrum är det cirka en kilometer. Där finns butiker, kulturhus, bibliotek, teater, bio, simhall, bowling, idrottsanläggning och mycket mer. Vill du ha mer att välja på tar det bara någon halvtimme med buss eller tåg till Stockholm. Ännu närmare är det till Täby centrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har adekvat utbildning och erfarenhet för att arbeta med målgruppen. Fortbildning och vidareutbildning erbjuds fortlöpande. Personalgruppen består av både män och kvinnor i varierande åldrar. Som boende hos oss har du ett eget stödteam med två kontaktpersoner som har ett särskilt ansvar för det som ingår i vårt uppdrag: genomförandeplaner, samverkan och säkerställa att din röst blir hörd.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.