hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
Utvecklingsstörning
5
18-65

Slåttervägens gruppbostad vänder sig till vuxna med utvecklingsstörning eller autismliknande tillstånd.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Slåttervägens gruppbostad

Slåttervägens gruppbostad hittar Du i Enebyberg, Danderyds kommun. Boendet är beläget i ett lugnt och mysigt villaområde med gångavstånd till centrum. Villan består av 5 lägenheter som har tillgång till gemensamma utrymmen så som kök, allrum och tvättstuga. Varje lägenhet har egen toalett och kök. Köket är husets hjärta - där fikar alla ofta och umgås. I anslutning till det gemensamma köket finns en stor altan med grönskade omgivning som används flitigt från vår till sensommar.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Slåttervägens gruppbostad finns 6 fasta anställda medarbetare och timvikarier som återkommer år efter år. Våra medarbetare har stor erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. Alla som jobbar på Slåttervägen har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogrammet och KY-utbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.