hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Utvecklingsstörning
6
19+

Sopranvägens gruppbostad är till för dig som är från 19 år och uppåt och som har en kognitiv funktionsnedsättning som gör att du har behov av omfattande stöd i din vardag. Du bor i en trygg och ombonad miljö där du har din egen lägenhet men även tillgång till en gemensamhetsdel i gruppbostaden. Du är med och bestämmer hur du vill ha det i ditt liv och i din bostad i den utsträckning du kan, det är alltid dig vi lyssnar på. Målet är att du ska leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt och kunna lita på att vårt stöd alltid finns där när du behöver det. Vi anordnar aktiviteter varje vecka efter dina önskemål och förutsättningar. Det kan vara allt från att gå på bio, fritidsklubbar och idrottsevenemang till ett besök på en restaurang. Omgivningarna inbjuder även till promenader och fritidsaktiviteter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Sopranvägen

Sopranvägen ligger i Viksjö, nära Sandviksskolan i ett lugnt villaområde. Gruppbostaden är belägen i en stor villa, lägenheterna är rymliga och några utrustade med taklyft. Det finns en stor trädgård och en gemensam uteplats. De gemensamma utrymmena består av ett stort kök och ett allrum med matbord och en soffhörna, de används för umgänge och gemensamma aktiviteter.

Närmiljö

I omedelbar närhet finns stora friluftsområden, med allmänna kommunikationer kan du ta dig till Viksjö centrum på 10 minuter.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Sopranvägen arbetar sju boendestödjare och en gruppchef.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.