Om verksamheten
Bergmyntegränd är ett boende som vänder sig till vuxna inom LSS, personkrets 1.
Målet är att ge dig det stöd du behöver för att bli allt mer självständig. För att kunna ge dig rätt stöd och ordna passande aktiviteter, tar vi reda på dina behov och vilka starka sidor du har. Vi vill också veta vad du är intresserad av och vad du tycker är roligt. Vi arbetar med en pedagogik som bygger på att vi skapar en tydlig miljö omkring dig och att vi har ett lugnt och tryggt bemötande.
Individen i fokus
Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Arbetssättet är individanpassat för att just du ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.
Fysisk miljö
Bergmyntegränds gruppbostad ligger i ett naturskönt villaområde i norra Hässelby. På boendet finns det fem lägenheter med sovrum, vardagsrum med kökspentry, badrum samt egen uteplats och förråd. Det finns även tillgång till gemensamhetsutrymmen i form av ett stort kök och vardagsrum. Vi har en gemensam trädgård där vi ofta grillar och har uteaktiviteter.
Om medarbetarna
På Bergmyntegränd finns 15 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.
Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.