hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
Utvecklingsstörning
5
19+

Arrendevägens gruppbostad är till för dig som är från 19 år och uppåt och som har en kognitiv funktionsnedsättning som gör att du har behov av omfattande stöd i din vardag. Du bor i en trygg och ombonad miljö där du har din egen lägenhet men även tillgång till en gemensamhetsdel i gruppbostaden. Du är med och bestämmer hur du vill ha det i ditt liv och i din bostad i den utsträckning du kan, det är alltid dig vi lyssnar på. Målet är att du ska leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt och kunna lita på att vårt stöd alltid finns där när du behöver det. Vi anordnar aktiviteter varje vecka efter dina önskemål och förutsättningar. Det kan vara allt från att gå på bio, fritidsklubbar och idrottsevenemang till ett besök på en restaurang. Omgivningarna inbjuder även till promenader och fritidsaktiviteter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Arrendevägens gruppbostad

Arrendevägen ligger vid Viksjö centrum i ett lugnt bostadsområde. Gruppbostaden är sammanhållen och belägen på andra våningen,det finns hiss precis utanför ytterdörren. Mot innergården finns en stor balkong med tak. De gemensamma utrymmena består av ett stort kök och ett allrum med matbord och en soffhörna, de används för umgänge och gemensamma aktiviteter.

Närmiljö

I närhet till Viksjö finns friluftsområden, Mälaren, shopping och en väl utbyggd service och allmänna kommunikationer.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Arrendevägen arbetar sju boendestödjare och en gruppchef.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.