hGruppbostad, Serviceboende

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Förvärvad hjärnskada

LSS-boende i Västra Götaland

Sankta Birgittas gata är ett service- och gruppboende som omfattas av LSS och vänder sig till unga och vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och/eller lindrig utvecklingsstörning, samt personer med förvärvad hjärnskada.

På vårt boende ska du känna att du kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Samtidigt som du är tryggt omgiven av personligt anpassat stöd. Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för passande daglig sysselsättning och fritidsaktiviteter. Målet är att du ska klarar dig alltmer på egen hand i vardagen.

Vårt läge gör att man smidigt tar sig till Göteborg och Trollhättan, där det finns gott om aktiviteter. Med naturen nära inpå oss har vi goda förutsättningar för olika friluftsaktiviteter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Sankta Birgittas gata

Gruppboendet är en lugn miljö där du bor i en egen tvårumslägenhet med kök, badrum och altan. Du har tillgång till en gemensam del på boendet där du till exempel kan laga mat och äta tillsammans med andra eller bara umgås en stund.

Kommunikationer, service och miljö

I Lödöse finns kollektivtrafik och tågförbindelser till Göteborg och Trollhättan dit man också kan ta sig via motorväg. I samhället finns bland annat livsmedelsbutik, kyrka och församlingshem, frisör, museum, pizzeria, styrketräningslokal och bibliotek. I närheten finns också promenadstigar och badsjö.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.