Sankta Birgittas gata för vuxna

hGruppbostad, Serviceboende
Lödöse, Lilla edet, Västra Götaland

Om verksamheten

Sankta Birgittas gata är ett service- och gruppboende som omfattas av LSS och vänder sig till unga och vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och/eller lindrig utvecklingsstörning, samt personer med förvärvad hjärnskada.

På vårt boende ska du känna att du kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Samtidigt som du är tryggt omgiven av personligt anpassat stöd. Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för passande daglig sysselsättning och fritidsaktiviteter. Målet är att du ska klarar dig alltmer på egen hand i vardagen.

Vårt läge gör att man smidigt tar sig till Göteborg och Trollhättan, där det finns gott om aktiviteter. Med naturen nära inpå oss har vi goda förutsättningar för olika friluftsaktiviteter.

Fysisk miljö

Gruppboendet är en lugn miljö där du bor i en egen tvårumslägenhet med kök, badrum och altan. Du har tillgång till en gemensam del på boendet där du till exempel kan laga mat och äta tillsammans med andra eller bara umgås en stund.

Kommunikationer, service och miljö

I Lödöse finns kollektivtrafik och tågförbindelser till Göteborg och Trollhättan dit man också kan ta sig via motorväg. I samhället finns bland annat livsmedelsbutik, kyrka och församlingshem, frisör, museum, pizzeria, styrketräningslokal och bibliotek. I närheten finns också promenadstigar och badsjö.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen