hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism
7

LSS-Serviceboende

Brahevägens serviceboende inom LSS vänder sig till dig som är 21-45 år och har en utvecklingsstörning och/eller autism. Du behöver stöd med socialt umgänge, inlevelseförmåga, planering och organisation av tillvaron.

Här har du ditt trygga hem. Du engagerar dig så långt du kan i ditt liv och boende och är med och bestämmer. Det är alltid dig vi lyssnar på i första hand. Vårt mål är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och få hjälp med det du inte klarar på egen hand.

På vårt boende arbetar vi med delaktighetsmodellen Teacch, ett program som har fokus på kommunikation.

Medbestämmande

Det är inte alltid så lätt att "tycka själv". Därför ordnar vi boendemöten. Mötena handlar oftast om att komma överens om enkla saker, till exempel vad vi ska äta på en gemensam middag och vilka aktiviteter vi ska ha. Mötena är bra tillfällen att träna på att komma med egna åsikter, samtidigt får du också en chans att ta ställning till andras. Givetvis är mötena frivilliga.

Aktiviteter

På Brahevägen går boende och ett rikt fritidsliv hand i hand. Precis som vi planerar omsorgen efter dina behov och önskemål, gör vi på samma sätt vad gäller aktiviteter. Några exempel på aktiviteter hos oss är dans, restaurang- och museibesök, bio och bowling. Vi ger oss också iväg på utflykter i vår buss.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Brahevägen

Brahevägen ligger i ett lugnt område i Floda. Du bor i en egen lägenhet med kök och stort badrum och har också en privat uteplats. I anslutning till serviceboendet finns en gemensam lägenhet där du till exempel kan titta på TV eller bara umgås med dina grannar och personalen. Vi har nära till såväl allmänna kommunikationer som service och butiker samt naturområden.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Brahevägen finns cirka 14 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Boendet har habiliterings- respektive fritidspedagog.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.