Visa alla bilder

hServiceboende

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism

Serviceboende i Lilla Edet

Kalvhagens LSS-serviceboendet 1, 2 och 3 vänder sig till vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och utvecklingsstörning.

På Kalvhagens serviceboende ska du känna att du kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Samtidigt som du är tryggt omgiven av personligt anpassat stöd. Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för passande daglig sysselsättning och fritidsaktiviteter. Vårt läge inbjuder till både friluftsliv i närområdet och aktiviteter inte bara i Lilla Edet utan även i Trollhättan, Uddevalla och Göteborg.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kalvhagen

Kalvhagen ligger i ett bostadsområde och består av tre lägenheter – Kalvhagen 1, 2 och 3. Du bor i en tvårumslägenhet med kök och badrum och du har också en egen altan. I direkt anslutning finns en personallägenhet som även fungerar som gemensam samlingsplats. På gångavstånd finns bland annat butiker, restauranger, vårdcentral, tandläkare, bio, bibliotek och lokaltrafik. Lilla Edet ligger i en dal med stora naturområden, sjöar och promenadstråk.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.