Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
6

Hälsan i centrum på nytt, naturnära boende

Sagostigens LSS-gruppboende vänder sig till som är 18 år och uppåt och har en intellektuell eller psykiatrisk funktionsnedsättning.

På Sagostigen satsar vi extra mycket på fysisk och psykisk hälsa och arbetar målinriktat med kost och fysiska aktiviteter. Gruppboendet passar både dig som har ett stort behov av stöd, tryggt bemötande och tydliga riktlinjer i vardagen, eller dig som önskar leva ett självständigt liv i gruppboendets trygghet. Vi anpassar boende och sysselsättning efter dina behov och önskemål.

All mat lagas i verksamheten. Du väljer om du vill äta på egen hand i din lägenhet eller tillsammans med andra i vårt gemensamma kök.

Tack vare gruppbostadens läge har vi nära till promenadstråk och naturupplevelser.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Sagostigen

Sagostigens gruppbostad har ett lugnt, avskilt läge i närheten av Lysingsbadet i Västervik. Alla lägenheter ligger i markplan. Du bor i en egen lägenhet på cirka 40 kvadratmeter med vardagsrum, sovrum, pentry, badrum och uteplats.

Lokalerna är handikappanpassade och har hemkänsla. Alla golv har ekparkett, klinker eller kakel. Boendet har ett gemensamt kök och allrum med matavdelning och stor TV för umgänge, aktiviteter och gemensamma måltider. Gruppbostaden är omgiven av en stor naturtomt och har två gemensamma, lättillgängliga uteplatser i både norr- och söderläge.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Sagostigen finns cirka åtta medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.