Om verksamheten
Rytterivägens LSS-gruppboende vänder sig till dig som är vuxen och omfattas av LSS personkrets 1 med exempelvis diagnos inom autismspektrum eller intellektuell funktionsnedsättning. Boendet drivs på uppdrag av Växjö kommun.
En trygg vardag
Målet för oss på Rytterivägen är att du känner dig hemma, att du är med och bestämmer, att du får göra saker som intresserar dig och att varje dag känns meningsfull. Allt i en trygg miljö där det finns personal på plats dygnet runt, året om, för att stötta dig. Här har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i din egna lägenhet.
Individen i fokus
Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson som följer upp din individuella genomförandeplan.
Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.
Fysisk miljö
På Rytterivägen bor du i en av våra fyra lägenheter som är mellan 40-50 kvadratmeter stora. Du har även tillgång till våra gemensamma utrymmen, tvättutrymme, kök och vardagsrum där du kan umgås med grannar och personal. Gruppbostaden präglas av en familjär stämning och det är nära till skogsområden samt med gångavstånd till vårdcentral, affär och apotek i Ingelstad.
Om medarbetarna
På Rytterivägen finns sex medarbetare. Arbetet leds av en verksamhetschef som har sitt kontor på Tallskogens dagliga verksamhet en kort promenad från boendet. Personalen har mångårig erfarenhet och är utbildade vårdare, skötare eller undersköterskor. I gruppbostaden finns personal tillgänglig dygnet runt, året om. Det finns även tillgång till sjuksköterskor dygnet runt. På enheten finns en gruppchef och ett kvalitetsombud som har det övergripande ansvaret för kvalitetsutveckling och händelserapportering.
Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.