Nyborgsvägen för vuxna

hGruppbostad
Ingelstad, Växjö, Kronoberg
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Nyborgsvägens LSS-gruppboende vänder sig till dig som är vuxen och har en utvecklingsstörning och behöver stöd och omvårdnad i vardagen. Målet för oss på Nyborgsvägen är att du känner dig hemma, att du är med och bestämmer, att du får göra saker som intresserar dig och att varje dag känns meningsfull. Allt i en trygg miljö där det finns personal på plats dygnet runt, året om, för att stötta dig. På vårt gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i din egna lägenhet. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson som följer upp din individuella genomförandeplan.

Fysisk miljö

På Nyborgsvägen finns fyra lägenheter á 40-50 kvm. Du har tillgång till våra gemensamma utrymmen, tvättutrymme, kök och vardagsrum där man kan umgås med varandra. Gruppbostaden präglas av en familjär stämning och de ligger nära till skogsområden samt med gångavstånd till vårdcentral affär och apotek.

Om medarbetarna

På Nyborgsvägen finns 4 medarbetare. Arbetet leds av en verksamhetschef som har sitt kontor på Tallskogens dagliga verksamhet. Personalen har mångårig erfarenhet och är utbildade vårdare, skötare eller undersköterskor. I gruppbostaden finns personal tillgänglig dygnet runt, året om. Det finns även tillgång till sjuksköterskor dygnet runt. På enheten finns en gruppchef och ett kvalitetsombud som har det övergripande ansvaret för kvalitetsutveckling och händelserapportering.

Visa hela beskrivningen