Visa alla bilder

hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
Utvecklingsstörning
4

Drivs på uppdrag av Växjö kommun

Nyborgsvägens LSS-gruppboende vänder sig till dig som är vuxen och har en utvecklingsstörning och behöver stöd och omvårdnad i vardagen. Målet för oss på Nyborgsvägen är att du känner dig hemma, att du är med och bestämmer, att du får göra saker som intresserar dig och att varje dag känns meningsfull. Allt i en trygg miljö där det finns personal på plats dygnet runt, året om, för att stötta dig. På vårt gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i din egna lägenhet. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson som följer upp din individuella genomförandeplan.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Nyborgsvägen

På Nyborgsvägen finns fyra lägenheter á 40-50 kvm. Du har tillgång till våra gemensamma utrymmen, tvättutrymme, kök och vardagsrum där man kan umgås med varandra. Gruppbostaden präglas av en familjär stämning och de ligger nära till skogsområden samt med gångavstånd till vårdcentral affär och apotek.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Nyborgsvägen finns 4 medarbetare. Arbetet leds av en verksamhetschef som har sitt kontor på Tallskogens dagliga verksamhet. Personalen har mångårig erfarenhet och är utbildade vårdare, skötare eller undersköterskor. I gruppbostaden finns personal tillgänglig dygnet runt, året om. Det finns även tillgång till sjuksköterskor dygnet runt. På enheten finns en gruppchef och ett kvalitetsombud som har det övergripande ansvaret för kvalitetsutveckling och händelserapportering.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.