Riddersvik

hGruppbostad
Hässelby, Stockholm
1 av 13 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Riddersvik är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig som är vuxen och har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig trygg i kan du leva så självständigt som möjligt med stöd anpassat för dig. Vi utgår från dina unika förutsättningar, styrkor, intressen och behov så att du kan utvecklas och må bra. Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/gode män/handläggare och så vidare). Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Här på Riddersvik tycker vi det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda. Vardagslivet är du med och påverkar så mycket som möjligt, din delaktighet och ditt inflytande är viktigt.

Fysisk miljö

Riddersviks gruppboende är beläget nära Mälaren och stora grönområden och samtidigt bara en halvtimmes resa från Stockholms city. Boendets läge ger goda förutsättningar för friluftsliv och andra aktiviteter utomhus.

Du bor i egen lägenhet med vardagsrum, sovalkov, kök och badrum. Boendet har också gemensamma delar för umgänge. Centrum med mataffär, apotek, restauranger, med mera, finns inom gångavstånd.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna