Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism
4

LSS-boende i Stockholm

LSS-gruppboendet Riddersvik vänder sig till dig som är vuxen och har autism eller autismliknande tillstånd och måttlig till grav utvecklingsstörning.

I en miljö som är tydlig och hanterbar får du anpassat stöd som hjälper dig att bli mer självständig i vardagen. Tillsammans tar vi fram ett handlingsprogram som utgår från dina personliga styrkor, intressen, drömmar och behov. Programmet avgör hur din vardag på Riddersvik planeras med struktur, rutiner och aktiviteter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Riddersvik

Riddersviks gruppboende är beläget nära Mälaren och stora grönområden och samtidigt bara en halvtimmes resa från Stockholms city. Boendets läge ger goda förutsättningar för friluftsliv och andra aktiviteter utomhus.

Du bor i egen lägenhet med vardagsrum, sovalkov, kök och badrum. Boendet har också gemensamma delar för umgänge. Centrum med mataffär, apotek, restauranger, med mera, finns inom gångavstånd.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.