Neptunistigen

hGruppbostad
Hässelby, Stockholm
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Neptunistigen är ett LSS-gruppboende för dig som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, kan du leva så självständigt som möjligt med stöd anpassat för dig. Vi utgår från dina unika förutsättningar, styrkor, intressen och behov så att du kan utvecklas och må bra. Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/gode män/handläggare etc.). Vi har ett lågaffektivt bemötande och arbetar med tydliggörande pedagogik. Här på Neptunistigen tycker vi det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda. Vardagslivet är du med och påverkar så mycket som möjligt, din delaktighet och ditt inflytande är viktigt.

Aktiviteterna på Neptunistigen anordnas utifrån de boendes olika intressen, men också utifrån att vi tränar på sysslor som leder till större självständighet i vardagen såsom olika hushållssysslor. Fritidsaktiviteter är det gott om, bland annat promenader, måleri, musik, bowling, simning och restaurangbesök. Vi anordnar också utflykter, både enbart för dig och för alla boende tillsammans.

Fysisk miljö

Neptunistigen ligger i villabebyggelse med många grönområden. På promenadavstånd har vi Mälaren och ett litet centrum. Du bor i en egen lägenhet med pentry och badrum. Boendet har också gemensamma delar för umgänge.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna