Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
4

Vi lägger stor vikt vid det sociala

Neptunistigen är ett LSS-gruppboende där du ska känna dig trygg och utvecklas i din egen takt och utifrån dina unika förutsättningar. På Neptunistigen lägger vi stor vikt vid den sociala gemenskapen. Vardagslivet är du själv med och påverkar så mycket som möjligt. Hos oss vill vi ge våra boende stor valfrihet.

Aktiviteterna hos oss är kognitivt inriktade och vi ägnar oss också åt allmänna hushållssysslor. Fritidsaktiviteter är det gott om, bland annat promenader, måleri, musik, bowling, simning och restaurangbesök. Vi anordnar också utflykter, både enbart för dig och för alla boende tillsammans.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Neptunistigen

Neptunistigen ligger i villabebyggelse med många grönområden. På promenadavstånd har vi Mälaren och ett litet centrum. Du bor i en egen lägenhet med pentry och badrum. Boendet har också gemensamma delar för umgänge.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.