Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Aspergers, Autism, Downs syndrom, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Självskadebeteende, Utvecklingsstörning
6

Nytt boende i nybyggt område i Strängnäs

Ormbunksvägens gruppboende inom LSS, vänder sig till dig som är vuxen med autism eller autismliknande tillstånd och/eller utvecklingsstörning. Utifrån dina intressen, drömmar, behov och styrkor planerar du din dag med stöd från personalen.

Med en tydliggörande och individuell planering utformar vi tillsammans varje ny dag utifrån dina önskemål. Vi arbetar för att du ska känna dig trygg och på ett enkelt sätt utveckla dina förmågor och bli allt mer självständig. Vi använder oss av tydliggörande hjälpmedel och ett lugnt och tryggt bemötande. Målet för oss som arbetar på Ormbunksvägens gruppboende är att du ska kunna leva ett gott och självständigt liv utifrån dina egna förutsättningar.

Här väljer du själv när du vill delta i gemensamma aktiviteter och när du föredrar egna aktiviteter. Du har alltid personal nära för att ge dig stöd och omvårdnad utifrån dina behov.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ormbunksvägens Gruppboende

Ormbunksvägen ligger i utkanten av Strängnäs i ett nybyggt område på Tosterön som heter Enhammarshöjden. Du bor nära naturen med tallskog, strövområden och vatten runt knuten.

Stads- och landsortsbussen trafikerar sträckan Enhammar alternativt Enköpingsvägen - Strängnäs alla dagar i veckan. Strängnäs ligger 25 minuter från större städer som Eskilstuna och Södertälje. Till Stockholm tar man sig på ca 40 minuter med tåg som avgår 3 km från boendet. Tåget går ca en gång i timmen.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.