Maltesholmsvägens gruppbostad för vuxna

hGruppbostad
Hässelby, Stockholm
1 av 11 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Malteholmsvägen är en gruppbostad enligt LSS och vänder sig till dig som är 18 år eller äldre och som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Målet med ditt boende hos oss är att du ska kunna leva som alla andra.

När du flyttar in på Maltesholmsvägen får du en egen stödperson som håller i trådarna och ser till att allt fungerar som det ska runt ditt boende. Vi planerar individuellt för dig utifrån dina unika förutsättningar och behov. Vi är noga med att respektera din vilja och ditt självbestämmande. Du erbjuds samtal med din stödperson minst en gång i veckan för att lägga upp planering, schema och strukturer för vardagliga aktiviteter som matlagning, städning, tvätt, inköp, personlig hygien, fritidsaktiviteter, ekonomi med mera.

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Målet är att du ska kunna leva ett bra och självständigt liv utifrån dina egna förutsättningar. Du kan läsa mer om våra arbetssätt här >>

Aktiviteter

På Maltesholmsvägen erbjuder vi personalstöd vid aktiviteter. Vi anordnar gemensamma aktiviteter efter dina och de övriga boendes önskemål men även enskilda aktiviteter för bara dig och personal. Högtider och helgdagar uppmärksammar vi lite extra.

Ibland kan fritiden vara svår att hantera. Vi hjälper dig att ha en aktiv fritid genom att planera och genomföra aktiviteter som du antingen känner till eller så föreslår vi att du provar något nytt.

Måltider

Varje kväll erbjuder vi dig gemensam kvällsfika och möjlighet till umgänge och aktiviteter i kontaktlägenheten som ligger i anslutning till övriga lägenheter.

Fysisk miljö

Alla lägenheter ligger samlade i markplan. Du bor i en enrumslägenhet på 25-35 kvadratmeter med egen toalett och dusch. Lägenheten har fullt utrustat kök men inte porslin och köksverktyg. Vi har även en kontaktlägenhet där vi ses för gemensamma måltider och samvaro. Den ligger i bekväm anslutning till din och de övriga boendes lägenheter. Boendet är bemannat dygnet runt och vi tillämpar sovande jour.

Maltesholmvägens gruppboende ligger i närheten av kommunikationer som tunnelbana och buss, vilket ökar dina möjligheter att vara självständig och ta del av samhällsutbudet. Det är till exempel gångavstånd till ett centrum med det mesta av samhällsservice såsom restauranger, caféer, apotek, frisör, vårdcentral och mataffärer.

Om medarbetarna

På Maltesholmsvägen finns cirka åtta medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna