hSärskilt boende

Entreprenad
Vuxna
Bipolära syndrom, Depression, Schizofreni
18

Källreda är ett särskilt psykiatriboende som vänder sig till dig med bipolaritet/manodepressivitet, dubbeldiagnoser, personlighetsstörning, psykos eller schizofreni.

På lugnt belägna Källreda har vi plats för dig oavsett om du behöver permanent boende eller korttidsboende. Vi arbetar med individuella planer och dagliga aktiviteter som utgår från dina behov och din förmåga. Här finns personal under dygnets alla timmar.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Källreda

Källreda ligger lugnt och naturnära i en bymiljö tre mil norr om Växjö.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Källreda finns cirka 20 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.