hSysselsättning, Särskilt boende

h Urshult, Kronoberg

Ekbacka sysselsättning och särskilt boende för vuxna

En plats att växa på

Ekbacka är ett boende som startade 1981 och vänder sig till dig med psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Vi erbjuder professionell rehabilitering, sysselsättning samt god och säker omvårdnad med den boende i fokus. Trygghet och integritet är de fundament vi bygger vår verksamhet på.

Visa hela beskrivningen

Fakta Ekbacka

Driftsform Egen regi
Lagrum SoL 7.1.2, SoL 7.1.3
Målgrupp Vuxna
Diagnoser/specialiteter ADHD, Missbruk, Schizofreni
S

Kontaktinformation

Kontakta Eva Stjernqvist, verksamhetschef:

Skicka meddelande

Skicka meddelande till verksamheten

Visa numret Övriga kontaktuppgifter
Eva Stjernqvist, Verksamhetschef
Telefon: 0477-487 52


För frågor om placeringar kontakta Platsakuten:

Skicka meddelande Ring 020-66 20 20
På Ekbacka finns flera typer av bostäder, från ett eget rum med pentry eller en egen lägenhet, till friliggande radhuslägneheter eller en större lägenhet i en fristående villa. Beroende på vad den enskilde behöver och var han eller hon befinner sig i rehabiliteringen vill vi erbjuda en bra och utvecklande boendeform. Vår flexibilitet gör att vi kan öka graden av självständighet i boendet i takt med att situationen förbättras och omvårdnatsbehovet minskar. Självklart kan vi även öka resurserna när det behövs. Vi erbjuder ett särskilt boende med fullt möblerade lägenheter, men den som vill kan ta med sig egna möbler. Det finns tillgång till både affär och matställen i närområdet. Här finns även fin natur med närhet till sjö, bad och fiske
På Ekbacka arbetar idag 35 personer. I personalgruppen finns det förutom skötare/undersköterskor även sjuksköterskor och behandlingspedagoger. Vi har behandlingspedagoger med specialinriktning på missbruksrehabilitering. Vi har dessutom läkare för såväl somatik som psykiatri i verksamheten. Vår personal har lång erfarenhet av att arbeta med människor med omfattande psykiska och sociala funktionsnedsättningar. All personal får kontinuerlig handledning av KBT-terapeut. För att kunna erbjuda en god heldygnsvård har vi en hög personaltäthet med bemanning dygnet runt och vaken nattjänstgöring. Vi arbetar i team med nära kontaktmannaskap. I vissa fall hjälper vi också till med att göra psykiatriska utredningar utifrån beställarens önskemål. Vi har ett väl utbyggt kontaktnät med resurspersoner inom en lång rad kompetensområden som vi regelbundet konsulterar. Vi har ett eget kök, där tre kockar tillagar god, vällagad och näringsrik mat, som har sitt ursprung i svensk husmanskost. Vi eftersträvar att använda ekologiskt och prioriterar lokalproducerade råvaror.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Ekliden 10
36254 Urshult